Aktivizam, Nekategorizirano

Projekt “Klikni s kazalištem” – besplatne online radionice snimanja za mlade

Otvorene su prijave za online radionicu snimanja pod vodstvom Ksenije Sanković, voditeljice Kinoklub Karlovac! Radionica snimanja namijenjena mladima od 16 do 25 godina održavat će se na Zoom platformi u sklopu našeg projekta “Klikni s kazalištem”!
Radionica snimanja zamišljena je kao online radionica učenja o osnovama filmskog jezika, pravilima snimanja te analizi snimljenog materijala. Polaznici usvajaju specifične termine vezane za snimanje video materijala, uz praktične vježbe snimanja putem mobitela ili fotoaparata (ukoliko ga polaznik posjeduje). Jedna od vježbi bit će i usnimavanje materijala tehnikom stop animacije. Radionica spaja tehničku i kreativnu stranu osobe te potiče na angažirano autorsko stvaranje vlastitog materijala. Kroz radionicu polaznici će se medijski opismeniti, povući paralelu između fotografiranja i snimanja, naučiti
napraviti usporedbu dobro i loše usnimljenog kadra te samostalno snimati.
Termini radionice:
četvrtak 20.1. od 20:30 do 22:30
četvrtak 27.1. od 20:30 do 22:30
četvrtak 3.2. od 20:30 do 22:30
četvrtak 10.2. od 20:30 do 22:30
* zbog sadržaja radionice i zadataka koji su međusobno vezani, bilo bi dobro da polaznici budu prisutni na svim terminima.
Da biste se prijavili na radionicu, potrebno se javiti na mail adresu vesna@tirena.hr. Požurite s prijavama, broj mjesta je ograničen.

Partneri u projektu “Klikni s kazalištem” su nam Pučko otvoreno učilište Pazin, Kulturni centar Osijek i Kinoklub Karlovac.
Projekt sufinancira Europska unija iz Europskog socijalnog fonda. (Izvor. Teatar Tirena)