Aktualno, Nekategorizirano

Završio je online projekt “Klikni s kazalištem”

Završio je online projekt “Klikni s kazalištem” u sklopu kojeg su održane besplatne radionice, tribine, formirane 4 podcast redakcije i napravljena jedna online izvedba!

Projekt je bio namijenjen mladima od 16 do 25 godina kojima je onemogućen ili otežan pristup kulturnim događanjima. Nositelj projekta je Teatar Tirena, a partneri na projektu bili su Kulturni centar Osijek, Pučko otvoreno učilište Pazin i Kinoklub Karlovac.

U sklopu projekta održano je 7 četverotjednih online radionica – Gluma, Scenski pokret, Dramsko pisanje, Kostimografija, Scenografija, Snimanje i Montaža.
Radionica podcasta trajala je 10 tjedana. Po završetku formirane su redakcije u 4 grada: Zagrebu, Pazinu, Osijeku i Karlovcu. Tijekom četiri mjeseca svaka je redakcija snimila četiri podcast emisije “Klikni s kulturom”.

Cilj projekta bio je da se mladi u online interakcijama s profesionalcima iz različitih umjetničkih grana pobliže upoznaju s kulturom, te steknu vještine s kojima bi je i sami mogli ostvarivati u svojim sredinama. Projekt je poticao razvoj njihovih osobnih kreativnih potencijala, samopouzdanja i kritičkog mišljenja te im omogućio da aktivno sudjeluju u osmišljavanju digitalnih kulturnih sadržaja i njihovoj provedbi. Kroz niz kazališnih, filmskih i radiofonijskih radionica te drugih vođenih aktivnosti, polaznici su naučili kako samostalno proizvesti živu online izvedbu, video uratke te podcaste.

Više o tome kako je bilo sudjelovati u radionicama i raditi u podcast redakcijama možete poslušati u posljednjem izdanju podcasta “Klikni s kulturom” naslova “Svemu dođe kraj…”. – https://www.youtube.com/watch?v=08AbT0LW-vI&t=2s

Radionice u projektu “Klikni s kazalištem” vodili su Maja Sviben, Ivan Kristijan Majić, Karla Kostadinovski, Nina Horvat, Tihana Strmečki, Leo Vukelić, Ida Loher, Ksenija Sanković i Marijana Matoković. Urednice podcast redakcija bile su Ines Škuflić-Horvat, Tamara Perković, Roberta Špoljarić i Mirna Šmit. Voditeljica projekta bila je Vesna Miholić, a njezine asistentice Nina Kunek i Ines Škuflić-Horvat. Koordinatorica promotivnih aktivnosti bila je Nina Horvat.

Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda. (Izvor: Teatar Tirena)