Aktualno, Nekategorizirano

Teatar Tirena poziva na prijavu na besplatne online radionice glume

U sklopu projekta “Klikni s kazalištem” održat će se besplatna online radionica glume koja počinje u četvrtak 28. listopada u 19:00 na Zoomu, najavio je Teatar Tirena.

Radionica će se održavati četiri tjedna za redom – četvrtkom od 19:00 do 21:00 na Zoom-u.

Radionica glume zamišljena je kao online radionica učenja o osnovama glume pred kamerom. Tijekom rada na polaznici se osposobljavaju za grupnu komunikaciju, razvijaju govorne sposobnosti i načine komunikacije, razvijaju maštu, kreativnost i koncentraciju te potiču samopouzdanje i osnažuju svoje izvedbene sposobnosti. Pripremaju se za razbijanje straha od treme i javnog nastupa. Potiče ih se na angažirano autorsko stvaranje vlastitog materijala.

Voditeljica: Marijana Matoković, glumica, lutkarica i klaunesa

Prijavu na radionicu uputite na e-adresu: vesna@tirena.hr.

Projekt Klikni s kazalištem ugovoren je za sufinanciranje iz Europskog socijalnog fonda na pozivu Umjetnost i kultura online.  Nositelj projekta je Teatar Tirena, a partneri su Kinoklub Karlovac, Kulturni centar Osijek, Pučko otvoreno učilište Pazin

Namijenjen je mladima kojima je onemogućen ili otežan pristup kulturnim događanjima te im pokušava kulturu približiti kroz online interakciju s profesionalcima iz različitih umjetničkih grana. Istovremeno potiče razvoj njihovih osobnih kreativnih potencijala, samopouzdanja i kritičkog mišljenja te im omogućuje da aktivno sudjeluju u osmišljavanju digitalnih kulturnih sadržaja i njihovoj provedbi. Kroz niz kazališnih, filmskih i radiofonijskih radionica te drugih vođenih aktivnosti, naučit će kako samostalno proizvesti živu online izvedbu, video uratke te podcaste.

Kazališne, filmske i podcast radionice, predstave, tribine, online izvedba i podcast redakcije u 4 grada: Karlovac, Osijek, Pazin i Zagreb!

Najave radionica pratite na mrežnoj stranici Teatra Tirena i Facebook profilu.