Aktivizam, Nekategorizirano

Teatra Tirena: U subotu u podne prvo izdanje podcasta “Klikni s kulturom”

Na slici karlovačka redakcija, foto Tirena

U subotu, točno u podne stiže prvo izdanje podcasta “Klikni s kulturom”. Prva je na redu emisija karlovačke redakcije, koju možete vidjeti u akciji na fotografijama, navodi Tirena u najavi na Facebooku.
Karlovačka redakcija razgovarala je s dvoje mladih glumaca – Ana Mariom Štefanac i Markom Šokčićem. Kliknite play i slušajte: tko je glumio drvo, a tko se i danas bavi drvima, kako se sinkroniziraju crtići, je li lako biti glumac u Hrvatskoj te “kult” vijesti iz podcast redakcija u Osijeku, Zagrebu, Pazinu i Labinu.
Uredništvo Karlovačkog kružoka:
Daniel Pintarić, voditelj
Stela Keleš, urednica/montažerka
Benjamin Bojić, urednik/producent
Dirigiraju: Ksenija Sanković i Tamara Perković, Kinoklub Karlovac

Najave događanja u okviru projekta pratite Facebook profilu Teatra Tirena.

Projekt Klikni s kazalištem ugovoren je za sufinanciranje iz Europskog socijalnog fonda na pozivu Umjetnost i kultura online. Nositelj projekta je Teatar Tirena, a partneri su Kinoklub Karlovac, Kulturni centar Osijek, Pučko otvoreno učilište Pazin

Namijenjen je mladima kojima je onemogućen ili otežan pristup kulturnim događanjima te im pokušava kulturu približiti kroz online interakciju s profesionalcima iz različitih umjetničkih grana. Istovremeno potiče razvoj njihovih osobnih kreativnih potencijala, samopouzdanja i kritičkog mišljenja te im omogućuje da aktivno sudjeluju u osmišljavanju digitalnih kulturnih sadržaja i njihovoj provedbi. Kroz niz kazališnih, filmskih i radiofonijskih radionica te drugih vođenih aktivnosti, naučit će kako samostalno proizvesti živu online izvedbu, video uratke te podcaste.

.