Aktualno, Nekategorizirano

Promocija knjige “U Africi nije sve crno”

Bogato ilustrirana knjiga
Bogato ilustrirana knjiga

Promocija nove knjige novinara i putopisca, Željka Garmaza, “U Africi nije sve crno” održažat će se u utorak, 8. studenog u restoranu Rustika u Pejačevićevoj ulici, s početkom u 18 sati.

Na promociji će, uz autora, govoriti i književni kritičar Saša Drinić i književnica Ivana Šojat.

U Africi nije sve crno zbirka je putopisa koji taj kontinent prikazuju u drugačijem svjetlu, u kojima on prestaje biti nepoznata “crna rupa”.

U ovoj knjizi možete pročitati autorova svjedočanstva o krvavom građanskom ratu u Sijera Leoneu, a posebno su dramatične priče o djeci ratnicima te o logoru u središtu glavnog grada u kojem su godinama živjeli samo žrtve toga rata – bez ruku i nogu.

Saznat ćete i kako su žene bile pokretačice najvećih akcija spašavanja životinja koje su se našle pred izumiranjem, kako je u Ruandi biciklizam postao državni projekt i nacionani sport broj jedan, zašto svi svjetski rastafarijanci žele doći u grad Shashamene u Etiopiji, kako je dječak iz Malavija od otpada napravio vjetrenjaču i tako osigurao svojoj obitelji da jedini u cijeloj zemlji imaju struju svaki dan u godini.

Autor opisuje i kako je putovati najstarijim putničkim brodom na svijetu, penjati se na aktivne vulkane u Kongu i Tanzaniji, jesti skakavce i leteće mrave, družiti se sa svjetski poznatim kuharom Kiranom Jethwom, itd.

Podsjetimo, prošlo je pet godina otkako su Željko Garmaz i Maja Sajler Garmaz objavili knjigu “Naš čo’ek u Africi” od čije su prodaje sredstva donirali za izgradnju srednje škole u selu Kivumu. Škola danas ima kapacitet za čak 1.000 učenika koji su dobili mogućnost školovanja, ali i svakodnevnog toplog obroka oko čega i dalje računa vodi misionar fra Ivica Perić.

Poput “Našeg čo’eka u Africi” i ova knjiga će imati ulogu u ostvarenju novog projekta u selu Kivumu – dio prihoda od prodaje knjige bit će doniran fra Ivici za daljnju izgradnju školskoga kompleksa u selu Kivumu u Ruandi, koji obuhvaća i izgradnju sportske dvorane, a koja će biti tek druga sportska dvorana uopće u cijeloj Ruandi!

Knjiga je tiskana na najkvalitetnijem papiru, ima 256 stranica, u potpunosti je u boji i bogato ilustrirana s više od 100 fotografija te, poručuje autor: “Može vam poslužiti i kao vrlo vrijedan poklon najmilijima za predstojeće blagdane”.

Više detalja potražite OVDJE.