Aktualno, Nekategorizirano

Prosinac u Domu mladih: koncerti u Klubu Kocka nakon gotovo dvije godine

U Domu mladih u prosincu će biti još življe jer se nakon gotovo dvije godine pauze otvara klub Kocka! Kocka se otvara ovaj petak, 3. prosinca, sa St-art festivalom autorske glazbe koji će se održati kroz dvije natjecateljske večeri. Prvu večer nastupaju Stereotrip, Young Shuttle i Teški Osjećaji, a drugu večer (subota, 4.12.) Irina Pavlović Ninny, Djigibaoo i Neki Reperi. Za sve one koji nemaju Covid pass testiranje će biti omogućeno na ulazu po cijeni od 50 kn.

Izložbeni program Doma mladih nudi više toga. Do subote, 4. prosinca, u Galeriji MKC možete pogledati dio 41. Splitskog salona, a do 08. prosinca u Amfiteatru instalaciju Jelene Remetin: ZA vs.PROTIV. Riječ je o interdisciplinarnom projektu koji umrežava scenski pokret, scenografiju, zvučni dizajn, dramaturšku riječ te virtualni svijet kao umjetničke kategorije stavljajući time naglasak na virtualnu stvarnost i zvučne softvere. Autorica Jelena Remetin o projektu kaže: Namjera mi je bila da se realizacijom ovog projekta stavim naglasak na tri stvari: stvarnost vs. VR (virtualna stvarnost), scenografiju vs. sliku (video 360°) te na gledatelja vs. pokret, čime publika ove audiovizualne interaktivne instalacije preuzima glavnu ulogu, štoviše, sama odlučuje koliko daleko želi ići u istraživanje gore navedenih kategorija te joj se na kraju nameće i neizbježno suočavanje: ZA i PROTIV.

U ponedjeljak, 6.12. otvara se još jedna izložba, izložba Ive Martinović u Galeriji kluba Kocka. Sredinom mjeseca u Galeriju kluba Kocka stiže i izložba fotografija Denisa Butoraca Tri moja brata. Fotografskom serijom Tri moja brata, koja je i dalje u nastajanju, Butorac dokumentira živote svoja tri mlađa brata u razdoblju od šest godina. Otvorenje je u petak, 17.12., a popratit će ga Zvjerinjak tj. čagica uz glazbeni izbor queer DJ-a u Dvorištu kluba Kocka. Za kraj prosinca, 26.12. u istom galerijskom prostoru otvoriti će se izložba udruge “Lica Duše”.

I ovaj mjesec možete se veseliti Buvljaku u klubu Kocka pa zapišite u svoje kalendare subotu, 11. prosinca. U programu je i mnoštvo radionica i edukacija pa ćemo spomenuti samo neke od njih. Svakog vikenda u co-working prostoru Razred održava se DUMP Internship, besplatna predavanja i radionice na kojima se obrađuju teme specifične za ova četiri područja: multimedija, dizajn, marketing, programiranje.

Nedjeljom (5., 12. i 19.12.) od 18-20h održavaju se besplatne DANCEaj dan plesne radionice (house i hip hop) koje se provode u organizaciji Platforme doma mladih, u sklopu projekta “Dan po dan – mladi u kulturi online” koji sufinancira Europska unija iz Europskog socijalnog fonda i Ministarstvo kulture i medija. Radionice su namijenjene mladima do 25 godina bez obzira na prethodno plesno iskustvo, a vode ih profesionalni plesači Vedrana Grčić i Duje Dorotić. Više informacija na Facebook grupi Dan po dan – mladi u kulturi online, prijave putem online obrasca.

Kino klub Split ovaj mjesec nudi predavanja Jurice Pavičića koja će se održati 09. i 10.12. te radionicu dokumentarnog filma Tonća Gaćine koja je na rasporedu od 28. do 30.12.

Božićni duh zahvatio je svih, a kako bi se pripremili što bolje prijavite se na besplatnu radionicu izrade božićnih ukrasa (9.12., Galerija kluba Kocka). Radionica se održava u sklopu programa “Ubijmo dosadu” koji iz mjeseca u mjesec donosi nove zanimljive radonice pa u prosinacu očekujte još i: stolarsku radionicu (13.12.), radionicu tjelesne psihoterapije (15.12.), radionicu božićnih origamija (20.12.) te igre “na slipo” (23.12.).

I to nije sve, cijeli program za prosinac kao i više detalja o načinu sudjelovnja u radionicama i predavanjima je na webu dom-mladih.org i društvenim mrežama. (Izvor: Dom mladih Split)