Aktualno, Nekategorizirano

Radionica za nezaposlene: ‘Osnove društvenog poduzetništva’

Udruga Razvojni projekti – Acta non verba poziva na uključivanje u projekt “Acta non verba” koji je u ožujku ove godine odobren za sufinanciranje iz Europskog socijalnog fonda na pozivu  ‘Jačanje poslovanja društvenih poduzetnika’ – faza I, obavještavaju iz Udruge invalida rada Zagreba.

Kako se pojašnjava, cilj projekta usmjeren je na jačanje znanja i vještina nezaposlenih osoba, odnosno njihovo osposobljavanje za pokretanje vlastite poduzetničke aktivnosti temeljene na načelima društvenog poduzetništva. Sudionici radionica će dobiti znanja vezana za osnivanje društvenog poduzeća u svrhu izrade predmeta uz pomoć 3D skenera i printera te kako naći zaposlenje kroz primjenu 3D tehnologije u izradi predmeta vezanih prije svega uz razne inovacije.

Sve navedeno će se pokušati ostvariti  putem sljedeće tri online edukacije: osnove društvenog poduzetništva, osnove marketinga, tehnologija 3D printanja i modeliranja.

Projekt je ugovoren za sufinanciranje s Ministarstvom rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike, kao posredničkim tijelom razine 1, i Nacionalnom zakladom za razvoj civilnog društva, posredničkim tijelom razine 2, a sufinancirat će ga u 25-mjesečnom razdoblju Europska unija iz Europskog socijalnog fonda, što znači da su edukacije u potpunosti besplatne za korisnike, odnosno nezaposlene osobe i osobe s invaliditetom koje su evidentirane na Hrvatskom zavodu za zapošljavanje.

Zbog trenutne situacije uslijed epidemioloških mjera, sve edukacije će se odvijati online putem Zoom platforme.

Prva edukacija bit će na temu ‘Osnove društvenog poduzetništva’ u ponedjeljak, 7. lipnja 2021., u 8,30 sati, klikom na Zoom poveznicu: https://us02web.zoom.us/meeting/register/tZ0scOGopzsuG9Jp1TarOp8vtSNGPyrSekee.

Prijave se mogu dostaviti na email: projekti.actanonverba@gmail.com, i to sa sljedećim podacima: ime, prezime, OIB, adresa, grad, e-mail i telefon. (Izvor: In portal / CD)