Aktualno, Nekategorizirano

Radionice medijske pismenosti za buduće volontere/ke Voxfeminae portala

Vox volontiranjeOtvorene su prijave za sudjelovanje na radionicama medijske pismenosti za buduće volontere/ke Voxfeminae.net portala. Radionice će se održati 7. i 14. travnja u prostoru Društveno kulturnog centra Šesnaestica (Ozaljska 16, Zagreb) od 12 do 16 sati.

Radionice su namijenjene onima koji žele kao volonterke/i stvarati sadržaj, odnosno tekstove koji će biti objavljeni na Voxfeminae portalu. Prijave traju do 3. travnja.

Zainteresirane/i za početak moraju ispuniti volonterski upitnik koji uz osobne podatke sadrži i upit o interesima, odnosno načinima na koje pojedinke i pojedinci žele doprinijeti radu portala. Sve/i koji ispune upitnik na e-mail će naknadno dobiti novinarski zadatak i upute za njegovo izvršavanje.

Upitnik je dostupan ovdje.

Nakon selekcijskog procesa, odabrane volonterke_i bit će obaviještene_i o daljnjem sudjelovanju na praktičnim radionicama, od kojih će se prva održati u nedjelju, 7. travnja , od 12 do 16 sati u ‘Šesnaestici’. Na radionici polaznice/i će se upoznati s osnovama novinarstva, različitim novinarskim formama te dobiti upute i sugestije za rad na Voxfeminae portalu.

Nakon održanih radionica, volonterke i volonteri uključit će se u rad portala kroz pisanje kraćih (vijesti, najave, izvještaji), a zatim i dužih novinarskih formi (komentari, eseji, intervjui) uz mentorstvo urednica Vox Feminae portala. Od budućih volontera/ki se očekuje da obave minimalno 1 zadatak tjedno (2-3 sata volontiranja).

Voditeljice radionice su Antonela Marušić, spisateljica, novinarka i dugogodišnja urednica portala Voxfeminae i Emina Hermann, novinarka, snimateljica i članica producentskog tima Vox Feminae festivala.

Sva dodatna pitanja zainteresirane/i mogu poslati na: volontiranje@voxfeminae.net.

Pridruži se redakciji portala VoxFeminae – volontiraj za rodnu ravnopravnost!

Prijave za sudjelovanje na radionici otvorene su do 3. travnja 2019. godine.