Aktualno, Nekategorizirano

Radionice video produkcije i montaže u Šesnaestici vol.2

radionca-1200x675Udruga K-Zona će u prostoru Društveno kulturnog centra Šesnaestica (Ozaljska 16) 29. i 30. travnja održati radionice video produkcije i montaže na kojima će polaznice i polaznici imati priliku kroz teorijski i praktični dio ovladati osnovama snimanja i montiranja slike i zvuka. Sudjelovanje na radionicama je besplatno, a prijave se zaprimaju do 27. travnja.

Radionica je prvenstveno namijenjena osobama koje se žele baviti video novinarstvom i/ili se interesiraju za društveno angažirane teme, aktivizam i ljudska prava, ali je otvorena i za sve one koji/e jednostavno žele steći osnovna znanja o samostalnoj izradi videa. Polaznici/e radionice imat će priliku stečena znanja potvrditi praktičnim radom, uz osigurano mentorstvo.

Voditelji radionice su redatelj i montažer Noah Pintarić, novinarka i snimateljica Emina Hermann te audio inženjerka Ivona Kraljević.

Raspored radionica

Ponedjeljak, 29. travnja, 18:00 – 21:00
Uvodno teorijsko predavanje obuhvatit će osnove režije i kadriranja (planovi i rakursi), stvaranje sinopsisa i novinarsku pripremu za intervjue

Utorak, 30. travnja, 18:00 – 21:00
Upoznavanje s opremom: Fotoaparat, objektivi, stativ, snimač zvuka, bubice, mikrofon.

Praktične vježbe snimanja.
Nakon predviđenih radionica polaznici i polaznice će samostalno snimljene materijale montirati uz mentorstvo voditelja radionice, u terminima koje će odrediti u dogovoru s mentorima.

Kako bi se prijavili/e na radionicu potrebno je na e-mail 16@voxfeminae.net poslati ime, prezime, nekoliko rečenica o vlastitim interesima i eventualnom društvenom angažmanu na području aktivizma i ljudskih prava te kratko motivacijsko pismo s obrazloženjem interesa za video produkciju i montažu (naslov maila: Radionice video produkcije i montaže).

Prijave su otvorene do 27. travnja 2019. godine. (Izvor: Vox feminae)