Hrvatska, Nekategorizirano

Rafinerija u BiH i dalje truje Brođane

Rafinerija direktno ugrožava zdravlje građana Slavonskog Broda i okolnih mjesta
Rafinerija direktno ugrožava zdravlje građana Slavonskog Broda i okolnih mjesta

Svi ovdašnji mediji trude se prokazati na štetnost i opasnost po zdravlje djelovanjem rafinerije iz susjedne nam BiH. Jednostavno postoje činjenice koje govore nešto drugo, međuostalim i to da se ovaj, nama Brođanima gorući problem, neće još dugo riješiti, piše SBonline.

Jedan od bitnih sramotnih razloga je i “Nacrt Strategije nacionalne sigurnosti” napisan 2010. godine koji vrlo jasno kaže da po navedenom nacrtu zakona po Članku 3. (Prijetnje nacionalnoj sigurnosti) stavke 3.2.(Prijetnje životima građana) a konkretan članak kaže ovako: “Prijetnje zdravlju stanovništva pojačavaju se pojavom novih virusa i bakterija sposobnih za izazivanje epidemija i pandemija, pospješenih intenzitetom međunarodnih komunikacija, migracijama stanovništva te koncentracijom stanovništva u velikim gradovima.

Ovisnost o industrijskoj proizvodnji i masovnoj distribuciji prehrambenih proizvoda povećava ugrozu od trovanje slijedom pogreške ili zlouporabe” Prema tome nacrtu zakona Brođani su direktno izloženi terorizmu!

Podsjetimo, nacrt zakona je napisan 2010. godine, slijedom matematike jednostavno se pitamo, iz kojeg razloga tadašnja HDZ-ova Vlada, nakon toga cijeli mandat SDP-ove Vlade nije niti poslao ovaj zakon u Sabor na raspravu a time i na izglasavanje?
Koji su to lobiji i zbog čega zaustavili izglasavanje spomenutog zakona i da li su svjesni da su direktni krivci za zdravlje Brođana!

Razni su karcinomi prouzrokovani djelovanjem rafinerije, da ne spominjemo djecu koja su oboljela od razno raznih malignih bolesti, također uzrokovani opstrukcijom napisanog nacrta zakona.

Spomenuli smo također i činjenicu odnosno “Povijest” kao učiteljicu pa prema dosadašnjem iskustvu i prema takvim lobijima koji su očigledno kadri učiniti sve kako bi se i dalje omogućio rad rafineriji, jednostavno u bližoj budućnosti taj problem neće riješiti pa makar mi Brođani dubili na trepavicama i molili za svoje zdravlje koje nam je ustavom zajamčeno.

Nacrt zakona “Strategija nacionalne sigurnosti Republike Hrvatske” napisan 2010. godine možete u cijelosti pročitati OVDJE i vrlo jednostavno se svatko od vas ponaosob može uvjeriti da smo izloženi direktnom terorizmu.

Na kraju krajeva sve se svodi na vrlo jednostavno pitanje! Zašto i HDZ-ova i SDP-ova Vlada nije stavila taj zakon na snagu?