Hrvatska, Nekategorizirano

Dani otvorenih vrata KUL centra u Slavonskom Brodu

Nakon dvije godine marljivog rada i, nadamo se, prepoznatljivosti u zajednici, ovim putem bismo željeli pozvati sve naše građane na Dane otvorenih vrata KUL centra koji će se održati 11. (petak) i 12. (subota) rujna 2020.u prostorima Centra mladih (Ulica Ante Starčevićeva 11) u Slavonskom Brodu – navodi se u pozivu Kazališne družine Ivana Brlić-Mažuranić.

U Slavonskom Brodu već skoro dvije godine traje europski projekt Kulturni centar mladih – Razvoj javno-civilnog partnerstva u kulturi u Slavonskom Brodu, Brođanima vjerojatno poznatiji pod nazivom „KUL centar“.

Partneri u projektu su: Grad Slavonski Brod, Kazališno-koncertna dvorana Ivana Brlić-Mažuranić, umjetnička organizacija Kazališna družina Ivana Brlić-Mažuranić, Kino klub Paluba 7, Udruga Kameleon i Mreža i Fotoklub Kadar SB.

Udruge koje sudjeluju u projektu Brođanima su već poznate po svom prijašnjem radu, a sudjelovanjem u ovom projektu željeli su svim zainteresiranim građanima, mladima i onima malo starijima, ponuditi mjesto na kojem bi mogli izraziti svoju kreativnost i time unaprijediti kulturni život svoje zajednice.

U sklopu projekta zainteresirani su mogli sudjelovati na: dramskim radionicama za djecu, projekcijama umjetničkih filmova i gostovanjima redatelja, književnom klubu, radionicama kreativnog pisanja, glazbenim radionicama, radionicama izrade časopisa, fotografskim radionicama, izložbama…

Program za Dane otvorenih vrata bit će objavljen na našim službenim stranicama na kojima možete pratiti i naše ostale redovne aktivnosti. http://kulcentar.kkd-ibm.hr/ https://web.facebook.com/KulcentarSB/ https://www.instagram.com/kulcentar/

……………………………………………………………….
„Kulturni centar mladih–Razvoj javno–civilnog partnerstva u kulturi u Slavonskom Brodu (KUL centar)“ novi je projekt Kazališne družine Ivana Brlić Mažuranić. Ovaj projekt u vrijednosti 2.497.628,64 kn sufinanciran je iz Europskog socijalnog fonda, a Europska unija sufinancirala je 85% vrijednosti projekta u iznosu 2.122.984,34 kn dok je iz proračuna Republike Hrvatske izdvojeno 15% vrijednosti odnosno 374.644,30 kn.

Nositelj je projekta KUL centra Kazališna družina Ivana Brlić Mažuranić, a partneri na projektu su: Grad Slavonski Brod kao jedinica lokalne samouprave, Kazališno–koncertna dvorana Ivana Brlić-Mažuranić kao ustanova u kulturi i 4 udruge iz kulture koje koriste infrastrukturu Centra mladih te su prepoznate od mlade i stručne publike – Kino Klub Paluba 7, Udruga za promicanje filmske i glazbene kulture SB film, Udruga Kameleon i Mreža i Fotoklub Kadar SB.