Aktualno, Nekategorizirano

Razmjene iskustva mladih

Uz podršku Ambidekster kluba mladi su osmislili različite inovativne aktivnosti u svojim školama i lokalnim zajednicama
Uz podršku Ambidekster kluba mladi su osmislili različite inovativne aktivnosti u svojim školama i lokalnim zajednicama

Konferencija i tribina se održava u Hotelu Dubrovnik u Zagrebu, 14. prosinca od 10 do 13 sati na temu Angažirani mladi za solidarnost i društveno uključivanje mladih: Kako spriječiti porast problema u ponašanju?

Društveno angažirani mladi mogu pridonijeti društvenom uključivanju svojih vršnjaka koji su u riziku od socijalne isključenosti. Uz podršku Ambidekster kluba osmislili su različite inovativne aktivnosti u svojim školama i lokalnim zajednicama. Svoje ideje će predstaviti na tribini razmjene iskustva i konferenciji za medije.

U 2015. godini, prema podatcima Zavoda za statistiku broj prijavljenih maloljetnih počinitelja kaznenih djela i prekršaja je 5.698, pri tome je zabilježen je porast broja izrečenih kazni maloljetničkog zatvora u 2015. godini od 80% u odnosu na 2014. godinu.  U zagrebačkoj Dubravi stručnjaci u savjetovalištu Ambidekster kluba u suradnji sa Centrom za socijalnu skrb Zagreb te školama uspješno pridonose rješavanju ovog društvenog problema. Godišnje se pedesetak mladih s problemima u ponašanju uspješno uključi u društvenu zajednicu te se sprječava njihov odlazak u institucije. Na taj način štede se velika sredstva koja bi bila izdvojena iz državnog proračuna, a mladi koji su bili problem za zajednicu postaju njena snaga i resurs.