Aktivizam, Nekategorizirano

Raznolike aktivnosti donosi samoborska Hiža Crvenog križa

Pridružite nam se i ovaj tjedan na raznolikim aktivnostima projekta “Hiža Crvenog križa”! Prošloga tjedna su marljive ručice plele “samoborski kraluš”, izrađivale šarene buketiće, a nakon nordijskog hodanja osvježivali smo de uz zdravi doručak! – navodi u pozivu Gradsko društvo Crvenog križa Samobor.

Ovaj tjedan projektne aktivnosti započele su nordijskim hodanjem u ponedjeljak nakon čega se radila rudarska greblica, slani tradicijski kolač koji se vezuje uz ovaj kraj jer je nekada bio uobičajeni obrok za rudare u Rudama pokraj Samobora

Aktivnosti se nastavljaju cijeli tjedan radionicama s temama za svakoga ponešto, a najviše za sebe, tako će se održati predavanje o zaštiti prirode, o kroničnim bolestima i reanimaciji. Održat će se i kulinarska radionica, radionica koja će podučiti kako izraditi raskošnu tradicijsku ogrlicu samoborski kraluš ili naprosto kako uspješno posaditi sukulenate.

Na kojoj biste se aktivnosti najradije pridružili? Sve radionice su besplatne i otvorene za sve uzraste.

Projekt „Hiža Crvenog križa“ Crveni križ Samobor provodi s 5 partnera: Grad Samobor, Centar za socijalnu skrb, Udruga PIN, Udruga Etno Fletno i Udruga sindikata umirovljenika Hrvatske Samobor.
Projekt je vrijedan 1.989.596,89 kuna, a sufinanciran je 85% iz Europskog socijalnog fonda i 15% iz Državnog proračuna Republike Hrvatske.

Trajanje projekta je od studenog 2020. godine do studenog 2022. godine.