Hrvatska, Nekategorizirano

Razvoj golfu – dozvola za apartmanizaciju, a Zelenoj akciji – tužba!

golf– Nastoji nas se ušutkati na sve moguće načine, a Zelenu akciju bankrotom ugasiti.

Nakon što je navodni investitor pokrenuo arbitražu protiv Hrvatske, tražeći pola miljarde eura odštete, Vlada RH je kapitulirala pred pritiskom i izdala isto Rješenje koje je sud poništio prošle godine. Time je ponizila sve građane i građanke ove zemlje koji se drže zakona i poštuju sudske odluke, ističu u Zelenoj akciji, te nastavljaju:

– Novo rješenje o prihvatljivosti za okoliš apartmanizacije Srđa Ministarstvo zaštite okoliša i energetike izdalo je na temelju stare studije, bez provođenja novog postupka i doslovnim prepisivanjem starog rješenja. Na taj način su grubo ignorirali presudu ovog Suda, a građane i građanke ponizili, još jednom dokazujući da su neki u ovoj zemlji iznad zakona i sudova. Istovremeno, na nas koji godina ukazujemo, i na sudovima dokazujemo, nezakonitosti ovog projekta vrše se ogromni pritisci – izjavio je ispred Upravnog suda u Splitu pravnik Zelene akcije, Enes Ćerimagić.

Ćerimagić je nastavio: „Pritisci su se naročito pojačali jučer, dan prije podnošenja tužbe, kad nas je navodni investitor putem odvjetničkog društva Hanžeković tužio tražeći od nas oko 160 tisuća kuna te zabranu javnih nastupa. Nastoji nas se ušutkati na sve moguće načine, a Zelenu akciju bankrotom ugasiti. Bez obzira na sve dosadašnje i buduće pritiske mi ne odustajemo od pravne borbe protiv apartmanizacije Srđa i Dubrovnika”.

Đuro Capor, kordinator inicijative “Srđ je naš”, dodao je:“Ovaj projekt kroz niz mišljenja i studija odbacila je struka. 84% građana i građanki Dubrovnika odbacilo ga je na referendumu. U konačnici odbacili su ga i sudovi kroz tri pravomoćne presude. Ignoriranjem volje građana i građanki te mišljenja struke nosimo se godinama. Međutim, izigravanje sudskih presuda, naročito s najviših razina vlasti, doživljavamo kao daljnje ponižavanje građana i građanki Dubrovnika i nepravdu na koju ne možemo i ne smijemo odšutiti. Vrijeme je da ova Vlada shvati da netko tko pokušava građanima i građankama Hrvatske oteti pola miljarde eura nije prijatelj, a PR savjetnici povezani s tvrtkom Razvoj golf, poput Krešimira Macana, nikako ne smiju biti savjetnici Vlade”.