Aktivizam, Nekategorizirano

Rubne prakse feminizma – primjer: lokalna scena: Maja Kovač i Marina Petković-Liker

Razgovor s multimedijalnim umjetnicama o njihovu osobnom vremeplovu od ATTACK!-a kada su djelovale u feminističkoj trupi ‘Not your bitch!’ (1996. –1998.). do njihovih recentnih praksi održat će se u srijedu, 19. veljače, u 19 sati, u Galeriji Prozori.

Razgovara: Suzana Marjanić.

Maja Kovač i Marina Petković Liker podsjetit će nas na devedesete i bivšu scenu ATTACK!-a kada su djelovale u feminističkoj trupi Not your bitch! (1996–1998), čije su osnivačice Maja Kovač, Sanja Hrenar i Marina Petković Liker, da bi im se 1997. godine pridružila i Anica Tomić.

Drugi dio razgovora posvetit ćemo njihovim recentnim praksama – Maja Kovač kao glumica, plesačica, koreografkinja i dramska pedagoginja, a Marina Petković Liker a Marina Petković Liker kao kazališna autorica i redateljica, pedagoginja glasa i govora.

Maja Kovač je samostalna umjetnica, radi kao glumica, plesačica i dramska pedagoginja u Zagrebu. Zadnjih devetnaest godina izvođačica je u dramskim i plesnim produkcijama u Hrvatskim profesionalnim i nezavisnim kazalištima gdje je kreirala više od pedesetak uloga. U umjetničkom radu istovremeno koristi pokret i glas kako bi svoje unutrašnje organsko biće, nevidljivo u svojoj esenciji, podijelila sa publikom. Educira se i u drugim umjetničkim formama kao što su mima, klauniranje i vertikalni ples, te filmska režija. Kao glavni cilj dramskog odgoja, u svome radu kao dramski pedagog, ističe buđenje psihofizičkih potencijala kod djece, kao i razvoj njihovih misaonih, verbalnih i socijalnih vještina.