Aktivizam, Nekategorizirano

Scheier 2020: Poziv za društveno-kulturne i umjetničke programe

Otvorene su prijave za 20 društveno-kulturnih i umjetničkih programa u zgradi Scheier u Čakovcu podržanih kroz projekt Nove prakse-sudioničko upravljanje zgradom Scheier koji provodi Platforma za Društveni centar Čakovec u partnerstvu s Međimurskom županijom, a sufinancira Europska unija iz Europskog socijalnog fonda.

Pozivaju se umjetnici, aktivisti, društveni akteri te ostali građani s područja Republike Hrvatske da do 3. siječnja 2020.godine prijave programe kroz Poziv za dodjelu besplatnih termina i podršku javnim programima u 2020. godini.

Potiču se programi s područja suvremene umjetnosti, novih umjetničkih praksi, angažirane umjetnosti, programi koji imaju kritičan ili edukativan pristup, potiču participaciju, interaktivnost, bave se relevantnim i aktualnim temama, ljudskim pravima ili održivošću.

Odabrani programi moći će koristiti prostor i svu dostupnu tehničku opremu zgrade Scheier te će dobiti podršku u organizaciji i promociji te honorar u ukupnoj vrijednosti do 3,900.00 kuna po programu.

Više informacija o uvjetima, kriterijima i terminima pronađite na poveznici Poziva na web stranici scheier.hr.

Odgovori na sva pitanja vezani uz poziv, prijavu i sve dodatne informacije moći će se saznati i na javnom razgovoru u utorak, 10. prosinca 2019. godine u 17 sati u zgradi Scheier u Čakovcu pod nazivom „Scheier 2020 – dođite i saznajte“.

Ovim pozivom za društveno-kulturne i umjetničke programe za 2020. godinu omogućit će se kontinuirano dostupan programski sadržaj zgrade Scheier, osigurati vidljivost lokalnih i nacionalnih autora u Međimurju te nastaviti unaprjeđivati zajedničko suupravljanje programskim sadržajem u zgradi Scheier.

Krajnji rok za prijavu je 03. siječnja 2019.

Tekst poziva →