Aktivizam, Nekategorizirano

Šesta online radionica Dnevnika poezije

U subotu, 16. listopada, s početkom u 9 sati, putem online platforme Google meet održat će se šesta radionica ‘Dnevnika poezije’ uz stručno vodstvo mladog pjesnika Tomislava Augustinčića, navodi u pozivu udruga KA-MATRIX.

Aktivnost završava s prvim modulom „Erasure poetry“ i nastavlja s drugim „Poetry slam“ koji uključuju oblik poezije koji kombinira elemente izvedbe, pisanja, natjecanja i sudjelovanja publike.

Polaznici će u prvom dijelu učiti o samim početcima i razlozima pokretanja ove bitne umjetnosti, a na kraju i sami smišljati i prezentirati svoju poeziju upravo onako kako se i predstavljala osamdesetih godina.

Aktivnost se provodi u sklopu projekta „Podijeli svoju priču – socijalno uključivanje kroz online kulturu i umjetnost“ koji je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda. Nositelj projekta je udruga KA-MATRIX. Partner na projektu je umjetnička organizacija FORMAT C. Ukupna vrijednost projekta je 473.340,00 kuna. Bespovratna sredstva osigurana su iz Državnog proračuna Republike Hrvatske 71.001,00 kuna i iz Europskog socijalnog fonda 402.339,00 kuna.