Aktualno, Nekategorizirano

Sportsko natjecanje za djecu s teškoćama u razvoju

rsz_naslovna1Već petu godinu za redom Centar za edukaciju i savjetovanje Sunce u partnerstvu sa Zagrebačkim sportskim savezom osoba s invaliditetom organizira sportsko natjecanje za djecu s teškoćama u razvoju pod nazivom „Naše pravo na sport“.

Ove godine natjecanje će se održati 18. studenog u dvorani Centra za odgoj i obrazovanje Dubrava. U natjecanje će biti uključena sva djeca i mladi s teškoćama u razvoju, u dobi od 5 – 17 godina, a očekujemo ukupno 95 natjecatelja iz čitave Hrvatske.

Natjecanje se odvija u sklopu programa „Moje pravo na igru i sport“ koje se kontinuirano provodi od 2012. godine do danas i u tom periodu u program je uključeno preko 250 djece i njihovih roditelja i skrbnika, preko 250 volontera uz odrađenih preko 3000 volonterskih sati.

Ove godine projekt su podržali i brojne osobe iz hrvatskog sporta među kojima su košarkaši Cibone, paraolimpijke u stolnom tenisu Anđela Mužinić i Helena Dretar Karić, proslavljeni kondicijski trener Pero Kuterovac, rukometašice Lokomotive Zagreb, bivši nogometaš Mario Stanić, bivša rukometašica Maida Arslanagić te će svojim prisustvom uveličati ovaj događaj.

rsz_062a9801Na ovogodišnjem natjecanju promovirat ćemo i humanitarnu akciju Kalendar 2018 „Naše pravo na sport“ u kojoj su sudjelovali košarkaši Cibone, paraolimpijke i polaznici programa. Kalendar će biti prezentiran 18. studenog u 12 sati na ovogodišnjem natjecanju „Naše pravo na sport“ koje će se održati u Centru za odgoj i obrazovanje Dubrava, Prilaz Tomislava Špoljara 2, Zagreb.

Minimalna donacija za jedan kalendar iznosit će 50 kuna, a sav novac od donacija biti će doniran za navedeni projekt kako bi se on mogao održati i u narednoj godini.

Izvor: Centar za edukaciju i savjetovanje Sunce