Aktualno, Nekategorizirano

Početna konferencija projekta „STEM Centar za djecu i mlade“

Hrvatsko društvo inženjera geotehnike poziva na konferenciju povodom predstavljanja ESF projekta „STEM Centar za djecu i mlade“ koja će se održati u četvrtak 23. prosinca 2021. godine s početkom u 15:30 sati, online, putem platforme Zoom na sljedećoj poveznici:

https://us02web.zoom.us/j/83851959854?pwd=V1kxdUhuYklmQm1tMzU3bVpxNzZxUT09.

Projekt provodi Hrvatsko društvo inženjera geotehnike u partnerstvu s Geotehničkim fakultetom Sveučilišta u Zagrebu. Razdoblje provedbe projekta je od 29.06.2021. do 29.06.2023. godine, a ukupna vrijednost projekta je 2.290.750,91 kuna, od čega je 15% financirano sredstvima Državnog proračuna RH i 85% sredstvima Europskog socijalnog fonda.

Projektom će se popularizirati STEM među djecom i mladima kroz aktivnosti jačanja kapaciteta HDIG i najmanje 4 drugih organizacija civilnoga društva te kroz uspostavu i provedbu aktivnosti STEM Centra i stalnog postava Geološke zbirke u prostoru Geotehničkog fakulteta. Ovim će se projektom povećati prirodoslovne i inženjerske vještine krajnjih korisnika, odnosno djece, mladih i ostalih građana koji će biti uključeni u aktivnosti i programe namijenjene povećanju popularnosti STEM-a.

Na konferenciji o projektu će govoriti:
Nenad Petrović – Predsjednik Hrvatskog društva inženjera geotehnike
• Petra Kereži Šćuric – Voditeljica projekta
Jelena Loborec – Voditeljica STEM centra
Anita Petermanec – Voditeljica projektnih aktivnosti

Više informacija o projektu možete saznati na: https://stemcentar.uig.hr/