Aktualno, Nekategorizirano

Summer sessions rezidencijalni program

Udruga Metamedij, u okviru projekta MP3 platforma poziva umjetnike na začetku karijere koji se bave novim medijima i inovativnim umjetničkim praksama da se jave na poziv za sudjelovanje na Summer Sessions rezidencijalnom programu.

Summer Sessions je mreža za razvoj talenata koja organizira rezidencijalne programe za umjetnike u začetku karijere te nudi produktivnu atmosferu, kvalitetnu produkciju i stručni feedback – sve što je potrebno za pokretanje ili razvoj profesionalnog umjetničkog projekta.

Glavna ideja ovog međunarodnog rezidencijalnog programa je da organizacije sponzoriraju umjetnike iz njihove zemlje za odlazak u neku inozemnu organizaciju kako bi tamo razvijali svoj projekt.

Kroz program razvija se projekt od koncepta do rada koji je spreman za prezentaciju. Rezidencija traje 6 – 8 tjedana u periodu između 15. lipnja i 30. rujna 2017. U tom periodu umjetnici imaju za cilj realizirati svoj projekt do razine na kojoj se može javno predstaviti. Od članica koje primaju umjetnike očekuje se da omoguće uvjete za rad i ostale uvjete koji su nužni za realizaciju projekta.

Kome je namijenjen poziv?

Umjetnicima na začetku karijere (mlađima od 35 godina i/ili onima koji su diplomirali prije manje od 5 godina od vremena prijave) koji se bave novim medijima i inovativnim umjetničkim praksama.
Lokacije: V2_ (Rotterdam, Nizozemska), Arquivo 237 (Lisabon, Portugal), Kitchen Budapest (Budimpešta, Mađarska), MoTA (Ljubljana, Slovenija), Master in Technology and Aesthetics of Electronic Arts – National University of Tres de Febrero (Buenos Aires, Argentina), Chronus Art Center (Šangaj, Kina), Art Center Nabi (Seul, Koreja)

Financijska potpora bit će izravno dodijeljena odabranom kandidatu, a ona uključuje: naknadu za smještaj i put, naknadu za produkciju i tehničku opremu te naknadu za umjetnički angažman.

Postupak prijave i ostale detalje potražite OVDJE.