Aktualno, Nekategorizirano

Tvrđava kulture Šibenik organizira trodnevnu edukaciju „Sudioničko upravljanje u kulturi“

Ilustracija: dizajn.hr
Ilustracija: dizajn.hr

Trodnevna edukacija „Sudioničko upravljanje u kulturi“  održat će se od 13. do 15. ožujka 2019. godine u Gradskoj vijećnici Grada Šibenika.

Edukacija je namijenjena članovima/zaposlenicima lokalnih udruga u kulturi i umjetničkih organizacija, djelatnicima ustanova u kulturi čiji je osnivač Grad Šibenik te djelatnicima Grada Šibenika. Edukaciju će provesti stručnjakinje iz tvrtke Stanica Rojc d.o.o., koju je osnovao Savez udruga Rojca, Pula.

Savez udruga Rojca (SUR) u fokusu djelovanja ima aktiviranje potencijala zajednice i njihovo umrežavanje unutar Društvenog centra Rojc koji predstavlja značajan kulturni i društveni kapacitet Grada Pule. Smješten je u najvećoj zgradi u Puli, bivšoj vojarni, s više od 16500 m2, gdje djeluje 108 udruga različitih djelatnosti, a najviše iz područja kulture (42%). SUR posebnu pažnju posvećuje razvojnim projektima za DC Rojc, poticanju suradnje i umrežavanja te unapređenju upravljanja. U partnerstvu sa Gradom Pula su-upravlja zgradom u mješovitom tijelu Koordinacija DC-a Rojc koju sačinjavaju 3 predstavnika Grada i 3 predstavnika SUR-a. Savez također upravlja jedinim zajedničkim, javnim prostorom u zgradi, Dnevnim boravkom Rojca gdje se godišnje provede oko 160 programa. Jedini je kulturni centar iz Hrvatske s punopravnim članstvom u europskoj mreži nezavisnih kulturnih centara Trans Europe Halles (TEH). SUR je aktivan je u području umrežavanja civilnog sektora pa surađuje s brojnim organizacijama, koordinira Otvorenom platformom Rojca koja povezuje dionike u zajedničkom cilju unapređenja i razvoja Centra Rojc otvorenog prema zajednici. Pokrenuo vrlo slušani radio zajednice – Radio Rojc. SuR je sudjelovao je kao partner u brojnim EU projektima a trenutno provodi dva ESF projekta – projekt FreeZURA, u području Umjetnost i kultura za mlade i projekt GRAD(imo) Rojc, u području Kultura u centru.

Organizacija edukacije je sufinancirana u okviru Operativnog programa “Učinkoviti ljudski potencijali 2014. -2020.” iz Europskog socijalnog fonda.

Projekt KREativna Šibenska Mreža Integriranog kulturnog Razvoja – KREŠIMIR započeo je 29. listopada 2018. godine i predviđeno trajanje projekta je 12 mjeseci. Ukupna vrijednost projekta je 737.252,18 kuna, od čega je EU sufinanciranje u iznosu od 626.664,35 kuna.

Glavni cilj projekta je jačanje suradnje, umrežavanja javnog i civilnog kulturnog sektora te razvoj ljudskih kapaciteta lokalnih dionika u kulturi za sudioničko upravljanje. Projekt provodi JUK Tvrđava kulture Šibenik, u partnerstvu s Gradom Šibenikom te udrugama Šibenska udruga mladih – ŠUM, Mladi u EU i Feniks.

Prijava na radionicu je otvorena najkasnije do utorka 12. ožujka 2019. godine do 12:00 sati na e-mail vera@tvrdjava-kulture.hr