Aktualno, Nekategorizirano

U okviru projekta STEM(AJMO!) održan prvi hrvatski STEM piknik za djecu!

U subotu je u Dječjoj kući u Rijeci, u organizaciji Centra tehničke kulture Rijeka, održan prvi hrvatski STEM piknik.

STEM piknik je jednodnevno kulturno-zabavno-edukativno događanje za djecu (i one koji se tako osjećaju) namijenjeno popularizaciji STEM-a. Namjera je publiku – velike i male – upoznati s nekima od načela prirodnih znanosti, tehnologije, inženjerstva i matematike koja svakodnevno nevidljivo djeluju na naše živote. STEM piknik u “košari” događanja ponudio je brojne zanimljive sadržaje, a glavne programske linije odvijale su se u Znanstvenom cafeu, STEM Expou te bogatom kulturno-zabavnom programu.

STEM piknik aktivnost je projekta STEM(AJMO!) sufinanciranog iz Europskog socijalnog fonda. Centar tehničke kulture Rijeka provodi ga zajedno s partnerima – Astronomskim društvom Višnjan, Connect IT udrugom za razvoj informacijsko komunikacijskih tehnologija, Gradom Rijeka, Međimurskim informatičkim klubom Čakovec, Sveučilištem u Rijeci (Fakultetom digitalnih tehnologija i informatike te Fakultetom za matematiku), Tehničkim fakultetom u Rijeci, Zajednicom tehničke kulture Zadarske županije, Zajednicom tehničke kulture Karlovac i Zajednicom tehničke kulture Split.

Više informacija o STEM pikniku www.ctk-rijeka.hr