Hrvatska, Nekategorizirano

U Osijeku i Rijeci održana radionica o upravljanju projektnim ciklusom

Foto NZRCD
Foto NZRCD

Nacionalna zaklada za razvoj civilnoga društva u ponedjeljak i utorak, 29. i 30. listopada, u Regionalnim podružnicama u Rijeci i Osijeku održala je dvodnevnu radionicu „Upravljanje projektnim ciklusom u projektima financiranim u sklopu Europskog socijalnog fonda (ESF)“.

Radionicu su pred gotovo 40-ak predstavnika udruga s područja Osječko-baranjske županije i Primorsko-goranske vodili predstavnici suradnih organizacija Nacionalne zaklade, Volonterski centar Osijek i udruga Smart. Teme koje je obuhvatila radionica su : Projektni ciklus – važnosti i mogućnosti projektnog djelovanja, Logički ustroj projekta, Svrha i opravdanost projekta, Analiza i definiranje ciljeva, Opis ciljnih skupina, Elementi projekta, Monitoring i evaluacija, Određivanje pokazatelja i izvora provjere, Definiranje rizika, pretpostavki i preduvjeta, Planiranje i izrada troškovnika, Horizontalne mjere.

Nacionalna zaklada je u 2018. godini napravila iskorak u osnaživanju zainteresiranih prijavitelja i korisnika bespovratnih sredstava u okviru Europskog socijalnog fonda. Uz dosadašnje provedbene radionice, Nacionalna zaklada ovom tematskom radionicom mogućim prijaviteljima koji nemaju iskustva ili imaju malo iskustva u kreiranju projektnih prijedloga omogućila je izobrazbu koja treba osnažiti znanja i vještine vezane uz upravljanje projektnim ciklusom u projektima financiranim iz Europskog socijalnog fonda.