Hrvatska, Nekategorizirano

U Riječkom programu lokalnog partnerstva lani devet projekata s 340 volontera

Foto: Udruga za terapijsko jahanje Pegaz, Rijeka
Foto: Udruga za terapijsko jahanje Pegaz, Rijeka

Devet prošlogodišnjih projekata u kojima je sudjelovalo 340 volontera u sklopu Riječkog programa lokalnog partnerstva predstavljeno je u utorak u riječkoj Gradskoj vijećnici.

Riječki program lokalnog partnerstva provodi se od 2005 . Tijekom 2016. ostvaruje se pet novih projekata, a poziv za predlaganje projekata za 2017. bit će objavljen početkom studenoga.

U realizaciji projekata sudjeluju građani, udruge, mjesni odbori i Grad Rijeka, volonteri i predstavnici javnoga i profitnog sektora. Program omogućava brže i ekonomičnije uređenje manjih javnih površina, uređenje i obnovu dječjih igrališta, izgradnju novih igrališta, uređenje zelenih ili javnih gradskih površina, raščišćavanje manjih divljih deponija i slično.

Tako je, primjerice, 2015. ostvaren projekt Grupe građana “Bombon” pod nazivom “Dvorište po želji djeteta”, zatim projekt Udruge za terapijsko jahanje “Pegaz” pod nazivom “Uređenje terapijsko-rekreativnog prostora u Draškoj dolini”, projekt Grupe građana “Potok” pod nazivom “Za igru s osmijehom, sigurno igralište po mjeri djeteta” te drugi projekti.

Iz gradskog proračuna za to su izdvojene 270.654 kune, a doprinos lokalne zajednice volonterskim radom i donacijama vrijedan je 185.679 kuna.