Hrvatska, Nekategorizirano

Imali 774 korisnika u tri godine!

pegaz_crKrajem svibnja 2017. Udruga Pegaz završila je s provedbom trogodišnjeg programa „Povećanje socijalne kompetentnost djece s teškoćama u razvoju, integracijom unutar grupe vršnjaka“, financiranog od strane Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku.

Program je obuhvatio ukupno 774 direktnih korisnika – djece predškolskog i osnovnoškolskog uzrasta iz Primorsko-goranske županije, od čega je 91 dijete s teškoćama u razvoju i 6 odraslih osoba s invaliditetom. Jedan od ciljeva programa bio je i umrežavanje različitih pravnih subjekata iz područja socijalne skrbi djece s teškoćama u razvoju i/ili odgojno-obrazovnih ustanova, tako da se u samu provedbu uključilo 10 suradničkih organizacija sa područja Primorsko-goranske županije. Program je osigurao 5 radnih mjesta različitih struka u Udruzi „Pegaz“ i 2 stručna suradnika (prof .psiholog, učitelj, fizioterapeut, mag. logoped) te je uključio 19 volontera.

U obliku poludnevnog boravka/izleta na prostor Udruge program je uključio 30 ustanova predškolskog i osnovnoškolskog odgoja i obrazovanja/udruga Primorsko-goranske županije sa ciljem promicanja i upoznavanja djece sa životinjama, vršnjacima i  aktivnim boravkom u prirodi. Od 30 uključenih ustanova/udruga, njih 10 uključilo je 97 djece/osoba s teškoćama u razvoju s ciljem integracije svojih korisnika u grupu vršnjaka bez teškoća u razvoju.