Hrvatska, Nekategorizirano

U Sisku održan sajam udruga i ustanova

U povodu Europskog tjedna održivog razvoja i manifestacije Hrvatska volontira 2021., u Sisku je u subotu održan 12. Sajam udruga i ustanova, koji je okupio dvadesetak izlagača.

U organizaciji sisačke Agencija lokalne demokracije i Zajednica sportskih udruga grada Siska, građanima su se na sisačkoj Šetnici Slave Striegla predstavile udruge i ustanove koje u svoj rad uključuju volontere, te sportske i tehničke udruge s područja Siska i okolice, kako bi građanima prikazali svoj rad i motivirali ih da se uključe u brojne aktivnosti koje nude.

U sklopu trosatne priredbe, održano je više predavanja, razgovora, izložbi, radionica za djecu i odrasle, prezentacija, a građani su mogli izmjeriti tlak i razinu šećera u krvi, te dobiti poduku o pružanju prve pomoći. Sportske su udruge istodobno organizirale demonstraciju sportova i vještina na improviziranim borilištima.

Posjetitelji su istodobno mogli dobiti informacije što je to održivi razvoj, te gdje i kako volontirati. Organizaciju sajma, kojeg je otvorio pročelnik gradskog Upravnog odjela za obrazovanje, kulturu, sport, branitelje i civilno društvo Goran Grgurač, pomogli su Grad Sisak, Ured za udruge Vlade RH i Ministarstvo rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike. (Hina)