Aktualno, Inicijative, Nekategorizirano

Udruga LET u Bjelovaru organizira okrugli stol ‘Resocijalizacija zatvorenika – Izazovi i rješenja’

Udruga za unapređenje kvalitete življenja LET u partnerstvu s Društvom za socijalnu podršku u okviru projekta #novi_pocetak organizira okrugli stol pod nazivom Resocijalizacija zatvorenika – Izazovi i rješenja, koji će se održati u srijedu 27. studeni 2019. godine s početkom u 11:00 sati u Bjelovaru.

Cilj okruglog stola: Postizanje učinkovite resocijalizacije i reintegracije bivših počinitelja kaznenih djela  razvijanjem multidisciplinarne suradnje stručnjaka i institucija na lokalnoj zajednici prema počiniteljima kaznenih djela postiže se smanjenje stope recidivizma.

Projekt #novi_pocetak je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda i Ured za udruge Vlade Republike Hrvatske u okviru Poziva na dodjelu bespovratnih sredstava Jačanje kapaciteta organizacija civilnoga društva za podršku učinkovitoj resocijalizaciji i reintegraciji počinitelja kaznenih djela u društvenu zajednicu.

Prijaviti se možete na sljedećoj poveznici:

Uvodni pozdravi
Goran Brkić, Ministarstvo pravosuđa
Josipa Maras- Babić, Ministarstvo pravosuđa

Dario Hrebak, Gradonačelnik Grada Bjelovara (očekuje se potvrda)
Damir Bajs, Župan Bjelovarsko-bilogorske županije (očekuje se potvrda)
Iva Jovović, Voditeljica projekta
Okrugli stol
Moderatorica: Katarina Radat
Sudionici: Milenka Slivar (Županijski sud u Bjelovaru), Drago Ivančić (Zatvor u Bjelovaru), Danijela Milčić
(Probacijski ured Bjelovar), Abel Car (PU Bjelovarsko-bilogorska), Dražen Matuš (Centar za socijalnu skrb
Bjelovar), Sanja Obajdin (Klub liječenih alkoholičara Bjelovar) i Nenad Martinovski (Hrvatski zavod za