Hrvatska, Nekategorizirano

Uz potporu iz Europskog socijalnoga fonda održat će se Festival volonterstva u Obrovcu od 31.5. do 3.6. 2018.

volonterska-naslov-642x336U sklopu provedbe projekta „Volonterska šuma – Umrežavanje i podrška organizatorima volontiranja za održivi razvoj volonterstva”, u tjednu od 31.05. – 03.06. 2018. godine održava se Festival volonterstva u Obrovcu. Mjesto održavanja festivala je: Srednja škola Obrovac i njena okolica, Obala hrvatskog Časnika Senada Župana 17, Obrovac, izvijestila je udruga Eko – Zadar.

„Festival volonterstva“ je četverodnevni festival koji se organizira s ciljem promoviranja volonterstva kao participativnog modela aktivnog djelovanja i razvoja zajednice. Osim promocije volonterstva ovim festivalom obilježavamo i Svjetski dan zaštite okoliša ( 5.lipnja), u sklopu kojega će se održati velika akcija čišćenja dna rijeke Zrmanje i obalnog područja pod nazivom „Gdje Zrmanja ljubi more“ , te razna predavanja i radionice na temu zaštite okoliša, prirode i održivog razvoja..

Detaljan raspored programa Festivala volonterstva nalazi se ovdje.

Ukupna vrijednost projekta „Volonterska šuma“ iznosi 759.857,25 HRK, kojeg sufinancira Europska unija iz Europskog socijalnog fonda u iznosu od 645.878,66 kn i Ured za udruge Vlade Republike Hrvatske u iznosu od 113.978,59 kn. Projekt se provodi i financira u sklopu Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020.. Uz udrugu „Eko – Zadar“ kao nositelja projekta, na projektu kao partneri sudjeluju Srednja škola Obrovac, Udruga socijalnih radnika Zadar – Volonterski centar Zadar, Ekološka udruga Zrmanja i Agencija za ruralni razvoj Zadarske županije – AGRRA. Cilj projekta je povećati broj kvalitetnih i održivih volonterskih programa i programa školskog volontiranja i odgoja za volontiranje u slabije razvijenim dijelovima Zadarske županije (gradovi Obrovac i Benkovac te općine Novigrad, Posedarje i Poličnik).