Aktualno, Nekategorizirano

Udruga za kulturu i umjetnost U Pokretu poziva na događanje „Kino á la carte”

Udruga za kulturu i umjetnost „U Pokretu” poziva na manifestaciju „Kino a la carte” koja je dio aktivnosti projekta „KINO – Centar za Kulturu, INovaciju i Obrazovanje”, a provodi ih Zajednica udruga „Centar nezavisne kulture” Zadar.

Manifestacija „Kino á la carte” održat će se 27. rujna 2019. godine s početkom u 18.30 sati u Kinu Sv. Filip i Jakov, na adresi Ulica Ivana Danila 9.

Manifestacija „Kino á la carte” je završni dio programa „Kulturni menadžment i sukreacija programa s lokalnom zajednicom” koju provodi Dunja Vuković, dipl. etnolog i kulturni menadžer iz Zagreba. Šaroliki program je osmišljen, pripreman i realiziran u suradnji sa lokalnom zajednicom Sv. Filipa i Jakova.

Na četiri lokacije filipjanskog kina održati će se slijedeći programi:

CINEMA APERITIVO od 18:30 h u dvorištu Kina
Projekcije starih fotografija i snimki Sv. Filipa i Jakova, uz glazbenu pratnju Ivara Križića na kontrabasu. Donacija i sadnja bilja, te druženje uz aperitiv.

EU MARENDA od 19:30 h u Kino dvorani
Nastup glazbene skupine A.K.A. Crescendo, predstavljanje kulturno-umjetničkih programa u Kinu i predstavljanje Europske mreže centara za kulturu (ENCC) u sklopu kojeg će biti održano predavanje kulturne stručnjakinje Ljiljane Perišić, koordinatorice za JI Europu, kako bi ciljanoj skupini predstavila primjere dobre prakse iz EU, te umrežavanje KINA Sv. Filip i Jakov, kako bi ga se postavilo na mapu Europskih centara za kulturu.

TINEL NA TINGUL od 20:00 h u tinelu Kina
Otvorenje izložbe „Skok i sreća” slikarice Ane Kolege te otvorenje Book Crossing zone i donacija knjiga. Predstavljanje radioničkog programa te upisi na radionice i druženje uz Catering.

ROCK ROŽATA od 21:00 h u portunu Kina
Koncert Jimmy Shakers Band i plesnjak.
„Posadi svoj cvijet i pošalji knjigu u svijet. U tkanicu utkaj svoju nit i zapleši uz rock beat!”

Projekt „KINO – Centar za Kulturu, INovaciju i Obrazovanje” sufinancira Europska unija iz Europskog socijalnog fonda.