Hrvatska, Nekategorizirano

Udruga U Pokretu nastavlja postupak izrade strategije sudioničkog upravljanja Kinom Sv. Filip i Jakov

Udruga za kulturu i umjetnost „U Pokretu“ u svrhu izrade strategije za uspostavu modela sudioničkog upravljanja u kulturi, u okviru projekta „KINO – Centar za Kulturu”, održat će sastanke radne skupine, navodi udruga u pozivu.

Postupak izrade strategije sastoji se od 8 radnih sastanaka, od kojih će se prva dva održati već idućeg tjedna i to u ponedjeljak 8. lipnja 2020. godine, u vremenu od 9:00 do 11:00 sati, te u utorak 9. lipnja u vremenu od 12:00 do 14:00 sati, u KINU Sv. Filip i Jakov, Ulica Ivana Danila 9, Sv. Filip i Jakov.

Radni sastanci imaju cilj, izradu strategije i uspostave sudioničkog modela upravljanja KINO-m kroz javno-civilno partnerstvo, uz suradnju svih dionika društva. Prvi koraci u izradi modela napravljeni su na već održanoj “Edukaciji o sudioničkom upravljanju u kulturi i uključivanju lokalne zajednice u upravljanje u kulturi”, na kojoj su na primjerima iz Hrvatske pokazani različiti oblici civilno-javnih partnerstava u upravljanju javnom infrastrukturom, a na kojoj je i započeta izrada modela zajedničkog upravljanja Kinom.

Edukaciju je osmislio i moderirao Teodor Celakoski, ujedno i moderator svih osam sastanaka radne skupine.

Projekt „KINO – Centar za Kulturu, Inovaciju i Obrazovanje“, s ukupnim proračunom od 2.099,720,06 HRK, sufinancira Europska unija iz Europskog socijalnog fonda, u iznosu od 1.784.762,05 HRK, odnosno 85% bespovratnih sredstava, dok se ostalih 314.958,01 HRK odnosno 15% ukupnih bespovratnih sredstava, osigurava iz Državnog proračuna RH. Prijavljen je na poziv Kultura u centru – potpora razvoju javno – civilnog partnerstava u kulturi, nositelj je Udruga za kulturu i umjetnost “U Pokretu” Lucije Mikas, uz partnerstvo Zajednice udruga “Centar nezavisne kulture”, te Općine Sv. Filip i Jakov.

Glavni cilj projekta je jačanje kapaciteta članova i zaposlenika OCD-ova i javnog sektora, u svrhu kreiranja zajedničkog modela sudioničkog upravljanja u kulturi i uključivanje građana u stvaranje većeg broja kulturnih i umjetničkih projekata u lokalnoj zajednici, uz paralelnu preobrazbu starog kina u Općini Sv. Filip i Jakov u KINO – Centar za Kulturu, Inovacije i Obrazovanje.