Hrvatska, Nekategorizirano

Udruga U Pokretu predstavlja istraživanje o stavovima lokalne zajednice o projektu KINO

Udruga za kulturu i umjetnost U Pokretu In Flux, poziva vas na predstavljanje sociološkog istraživanja te drugi dio radionica programa pod nazivom „FiJuzika“ koja je dio aktivnosti „Druženje u Tinelu“ a koji se organizira u sklopu projekta KINO – Centar za Kulturu, INovaciju i Obrazovanje, navodi se u pozivu koje prenosimo u cjelosti.

Događanje će se održati u srijedu 8. srpnja s početkom u 19:30 sati u KINU, Ulica Ivana Danila 9, Sv. Filip i Jakov.

Sociološko istraživanje je provedeno u svrhu ispitivanja mišljenja i očekivanja lokalne zajednice o projektu KINO, te o prostoru KINA u Sv. Filip i Jakovu.

Sociološko istraživanje, kroz duži vremenski period, proveo je autorski tim u sastavu: doc.dr.sc. Željka Tonković, doc.dr.sc. Sven Marcelić te doc.dr.sc. Krešimir Krolo.

S obzirom na postavljene ciljeve, provedba samog istraživanja uključivala je dva dijela: kvalitativni i kvantitativni.

Kvalitativni dio istraživanja bio je usmjeren na provedbu Fokus grupa i intervjua, kojima je cilj bio ispitati potrebe lokalne zajednice, dok se kvantitativni odnosio na provedbu anketnog upitnika, čija je realizacija odrađena kroz dvije faze i to: – ispitivanje kulturnih potreba i razina participacije lokalne zajednice nakon prvih projektnih aktivnosti – evaluacija doprinosa projektnih aktivnosti društvenom i kulturnom razvoju lokalne zajednice.

Nakon predstavljanja na rasporedu je drugi dio radionica pod nazivom „Fijuzika“ koje su dio aktivnosti “Druženje u Tinelu“. Nakon prve radionice, koja je za temu imala Jazz, ovaj put na rasporedu je Bluesionica te Jam session.

Za sve radionice programa, kupljene su gramofonske ploče, koje će se slušati tijekom radionica.

Cilj i svrha ovih radionica, ali i samog programa jest upoznavanje sa žanrovima glazbe, ali i povratak analognog načina reprodukcije u digitalno doba.

U Tinelu se nalazi gramofon na kojemu će se reproducirati glazba te će svaki posjetitelj imati mogućnost donijeti svoju ploču, te ju reproducirati na gramofonu i eventualno je razmijeniti.

Stoga iskopajte i vi svoje stare ploče i obrišite prašinu s njih, ponesite ih sa sobom na slušaonicu. Ponesite i omiljeni instrument i skupite ekipu te zasvirajte na skalinama KINA.

Gosti iznenađenja su Mr. Mojito, DJ G&T i poznata zvijezda Ivana Walker uz sastav Trio Hmelj.

Projekt KINO – Centar za Kulturu, INovaciju i Obrazovanje s ukupnim proračunom od 2.099,720,06 HRK koji sufinancira Europska unija iz Europskog socijalnog fonda, u iznosu od 1.784.762,05 HRK, odnosno 85% bespovratnih sredstava, dok se ostalih 314.958,01 HRK odnosno 15% ukupnih bespovratnih sredstava, osigurava iz Državnog proračuna RH.

Cilj projekta je jačanje kapaciteta članova i zaposlenika OCD-ova i javnog sektora, u svrhu kreiranja zajedničkog modela sudioničkog upravljanja u kulturi i uključivanje građana u stvaranje većeg broja kulturnih i umjetničkih projekata, u lokalnoj zajednici, uz paralelnu preobrazbu starog kina u Općini Sv. Filip i Jakov u KINO – Centar za Kulturu, Inovacije i Obrazovanje. Nositelj projekta je Udruga za kulturu i umjetnost U pokretu, uz partnerstvo provoditelja projekta Zajednice udruga „Centar nezavisne kulture“, te Općine Sv. Filip i Jakov.