Hrvatska, Nekategorizirano

Udruga za kulturu i umjetnost “U Pokretu” poziva na volontersku akciju uređenja dvorišta kina u Sv. Filipu i Jakovu

Udruga za kulturu i umjetnost „U Pokretu” poziva na radionicu „Hort & Kultura za Kino” koja je organizirana u okviru projekta „KINO – Centar za Kulturu, INovaciju i Obrazovanje” kojeg provodi Zajednica udruga „Centar nezavisne kulture” Zadar.

Radionica „Hort & Kultura za Kino” održati će se 19. rujna 2019. s početkom u 16 sati u dvorištu Kina u Sv. Filipu i Jakovu, na adresi Ulica Ivana Danila 9.

Ovom radionicom građani zajedno osmišljavaju i oblikuju prostor u sklopu kina, te oplemenjuju javni prostor svojim doprinosom. Cilj je podizanje svijesti o zajedničkom upravljanju kroz praksu te širenje građanske kulture, kroz preuzimanje inicijative i odgovornosti na aktivan i participativan način.

Dogovorene aktivnosti za radionicu:

Izrada vrtnog namještaja od betona i građevinskog materijala Izrada i farbanje pitara od betona i limenih bačvi. Projektiranje zelene površine u dvorištu kina Sadnja stabla i ukrasnog bilja
Radionica je besplatna i otvorena za sve dobne skupine.

Prijave se šalju na e-mail adresu kino.filipiakov(a)gmail.com ili GSM 095 379 1234.

Projekt „KINO – Centar za Kulturu, INovaciju i Obrazovanje”, s ukupnim proračunom od 2.099,720,06 zajednHRK, sufinancira Europska unija iz Europskog socijalnog fonda, u iznosu od 1.784.762,05 HRK, odnosno 85% bespovratnih sredstava, dok se ostalih 314.958,01 HRK odnosno 15% ukupnih bespovratnih sredstava, osigurava iz Državnog proračuna RH. Prijavljen je na poziv Kultura u centru – potpora razvoju javno – civilnog partnerstava u kulturi, nositelj je , uz partnerstvo Općine Sv. Filip i Jakov i Zajednice udruga “Centar nezavisne kulture”, koja je ujedno i provoditelj projekta.

Glavni cilj projekta je jačanje kapaciteta članova i zaposlenika OCD-ova i javnog sektora, u svrhu kreiranja zajedničkog modela sudioničkog upravljanja u kulturi i uključivanje građana u stvaranje većeg broja kulturnih i umjetničkih projekata u lokalnoj zajednici, uz paralelnu preobrazbu starog kina u Općini Sv. Filip i Jakov u K.IN.O. – Centar za Kulturu, INovaciju i Obrazovanje.