Aktualno, Nekategorizirano

Udruga “Zamisli” pripremom zdravog obroka obilježava Europski tjedan mladih

Foto: Udruga Zamisli/Facebook

Udruga za promicanje kvalitetnog obrazovanja mladih s invaliditetom “Zamisli” obilježit će u srijedu Europski tjedan mladih pripremom zdravog obroka kojim će se pokazati da se i slijepe osobe odlično snalaze u kuhinji.

Udruga “Zamisli”, kao Eurodesk multiplikator, obilježit će Europski tjedan mladih kuhanjem u Centru za mlade Zagreb, izvijestili su iz te udruge.

Kuhanjem će, kažu, malo otputovati do susjedne Italije pa će tako studentica Kristina pod vodstvom Gordane pripremiti jelo spaghetti carbonara. Kristina i Gordana su obje slijepe osobe koje se odlično snalaze u kuhinji.

Cilj te aktivnosti je potaknuti mlade na samostalnu pripremu zdravih obroka i pokazati da se zdrav obrok može pripremiti u vrlo kratkom vremenu, uz malo truda. Cijeli proces kuhanja će se emitirati uživo na Facebook stranici udruge Zamisli.

Iz udruge “Zamisli” stoga pozivaju sve zainteresirane da se u srijedu, 26. svibnja od 16 sati uključe na njihovu Facebook stranicu i uživaju u pripremi talijanskog specijaliteta.

Udruga “Zamisli” osnovana je 2005. u Zagrebu, no svojim aktivnostima djeluje na području cijele Hrvatske. Glavna misija Udruge jest osnaživanje mladih i osoba s invaliditetom za afirmaciju, samoostvarenje i aktivan život u zajednici, osiguravanje i pružanje informacija, savjeta, podrške, te zagovaranje i promocija mogućih rješenja. Članica je brojnih europskih i nacionalnih mreža. (Hina)