Hrvatska, Nekategorizirano

Ured Prijatelja životinja oštećen je u potresu, moraju hitno sanirati štetu, evo kako im možete pomoći

Prekrasan ured u Jurišićevoj ulici, koji su uz pomoć volontera uredili tako da izgleda odlično, uništen je u potresu. Udruga Prijatelji životinja tako se, barem privremeno, našla na cesti. Njihovu su zgradu statičari proglasili neupotrebljivom, a uz to ured ima puno unutarnjih oštećenja. Za početak, moraju hitno sanirati štetu koja je nastala na krovu, da kiša ne bi napravila još veća oštećenja, prenosi Jutarnji list.

AUTOR:  Zrinka Korljan, Jutarnji list

Sreća je što dvije mačke, koje žive u uredu, nisu bile tamo. U tjednu prije potresa su ih k sebi uzeli članovi udruge. To je jedina sreća u svemu ovome. Članovi udruge kažu kako su svjesni da je svima teško u ovoj situaciji i da građani trebaju znati kako oni i dalje daju sve od sebe da rade svoj posao. Možda se čini da ga nema, ali sad je iznimno puno slučajeva kad životinje treba štititi. Sve je puno crnih vijesti pa ovi slučajevi ostaju medijski nepokriveni.

– Ova godina počela je teško i znali smo da nas čeka puno problema i financijskih teškoća, ali ovo je nadišlo najcrnje prognoze. Kad smo se useljavali, ovaj prostor bio je u iznimno lošem stanju te smo ga preuređivali čak pola godine kako bi postao funkcionalan. Sve to postigli smo uz teško prikupljanje donacija, velik trud volontera i na ponos svih prijatelja životinja koji su pomogli i koji nas podržavaju – kaže Luka Oman, predsjednik udruge.

– Sve uspješne kampanje i dobre zakonske izmjene krenule su iz našeg ureda. Dodatni udarac nam je to što smo sada u situaciji da ponovno trebamo pomoć građana i nadamo se da ćemo naći dovoljno onih koji će nam omogućiti da nastavimo s našim radom za životinje, održivo življenje i opće dobro – dodao je Oman.

Nikad im, kaže, nije bilo ovako teško, no nadaju se da će im pomoći svi oni koji inače cijene njihov rad i s njima dijele neke zajedničke vrijednosti.

Pomoć se može uplatiti na IBAN: HR9424020061500072878, ali primaju i građevinski materijal, kao i pomoć svih onih koji će željeti doći u ured, kad se to bude moglo, i pomoći im da počiste štetu.