Hrvatska, Nekategorizirano

Vlada predlaže da Anka Slonjšak ostane pravobraniteljica za osobe s invaliditetom

I nakon završetka mandata, ured pravobraniteljice je redovito radio
I nakon završetka mandata, ured pravobraniteljice je redovito radio

Tehnička hrvatska Vlada u srijedu je predložila novom sazivu Sabora da pravobraniteljicom za osobe s invaliditetom ponovno imenuje Anku Slonjšak, kojoj je mandat istekao 30. svibnja.

Banski dvori su priopćili kako je Vlada na zatvorenom dijelu sjednice, temeljem provedenog postupka po objavljenom javnom pozivu, utvrdila prijedlog odluke o imenovanju Anke Slonjšak pravobraniteljicom za osobe s invaliditetom te ga uputila u Sabor na donošenje.

Nakon što su mediji tijekom ljeta upozoravali da je upražnjeno to pravobraniteljsko mjesto, iz Ureda pravobraniteljice za osobe s invaliditetom poručili su kako normalno rade te nastavljaju postupati po pritužbama osoba s invaliditetom u zaštiti njihovih prava i interesa, unatoč tome što novi pravobranitelj zbog krize vlasti nije imenovan nakon isteka mandata Anke Slonjšak.

Vlada je, radi odlaska na novu dužnost, s 13. listopadom razriješila pomoćnika ministrice uprave Borisa Miloševića, a na osobni zahtjev razriješena je pomoćnica ministra zaštite okoliša i prirode Lidija Runko Luttenberger, s danom 16. listopada.

Izvor: Hina