Hrvatska, Nekategorizirano

Vukovarska “Duga” u novim prostorijama – u četiri godine povukla 12 milijuna kuna

Foto: Humanitarna udruga “Duga” /Facebook

U protekle četiri godine Humanitarna udruga “Duga”, koja vodi Socijalnu samoposlugu u Vukovaru, povukla je više od 12 milijuna kuna nepovratnog novca iz europskih fondova, rečeno je u ponedjeljak na predstavljanju novih prostorija te udruge.

Tijekom obilaska novih prostorija vukovarskoga gradonačelnika Ivana Penave predsjednica te udruge Tamara Mikulić je rekla da se uslugama Socijalne samoposluge koristi oko 600 obitelji, to jest više od 1100 korisnika iz Vukovara i okolice.

“Trenutačno provodimo šest projekata, od toga je jedan već dobro poznata Socijalna samoposluga, a kroz druge na svakodnevnoj bazi organiziramo razne radionice za naše korisnike i umirovljenike. Prošle godine je u takvim radionicama sudjelovalo 138 umirovljenika, a u našoj evidenciji pružamo pomoć za više od 600 obitelji s područja grada Vukovara i okolnih mjesta“, istaknula je Mikulić.

Od projekata financiranih europskim novcem istaknula je projekt „Zaželi“, kroz koji je u novoj fazi zaposleno 15 žena koje će pružati pomoć za 90 kućanstava, te projekt „Kap dobrote“, vrijedan 3,5 milijuna kuna, kojim se za korisnike, ali i umirovljenike iz sedam vukovarskih okolnih općina (Bogdanovci, Negoslavci, Tovarnik, Tompojevci, Lovas, Borovo, Trpinja) osiguravaju paketi hrane.

Udruga provodi i program za umirovljenike „Godine nisu važne! – program za aktivno i sretno starenje“, vrijedan 450.000 kuna, a partner na projektu je i Grad Vukovar.

“Drago mi je da nismo nikada okretali glavu od tužne strane života, ljudi kojima je pomoć potrebna, te da je kroz jačanje same udruge obuhvaćen širi krug pokrivenosti područja od samoga grada Vukovara, a to je u konačnici i smisao udruge, ali i smisao Grada Vukovara kao administrativnog sjedišta svoje županije“, rekao je gradonačelnik Ivan Penava za obilaska novih prostorija te udruge u Ulici kardinala Alojzija Stepinca. (Hina)