Hrvatska, Nekategorizirano

Vukovarski pedijatar bacio štence uz rijeku, vidjela ga je prolaznica i spasila psiće

vukovarski-stenciNa Badnjak oko 9 sati jedna Vukovarka naišla je na šokantan prizor. Mjestu uz obalu rijele Vuke privukli su je neobični krikovi. Ispostavilo se da je riječ o štencima koje je ondje ostavljao poznati vukovarski pedijatar. Zgrožena Vukovarka rekla je da ga je odmah prepoznala, s plastičnom vrećicom u ruci iz koje je izbacivao štence.

Okrenuo se, kaže, u nekoliko navrata prema njoj, no nastavio je s onim što je naumio. Dečko Vukovarke pozvao je policiju i pokupili su štence s obale. Još su, prepričava, imali pupčane vrpce oko vrata, a bili su toliko maleni da su joj stali u dlan. Štence je kasnije predala prijateljici volonterki koja se pobrinula da prežive.

Štence je oštenila kujica Lola koju je obitelj vukovarskog pedijatra udomila 2011. godine preko vukovarske udruge. Potpisali su tada i ugovor o udomljavanju prema kojemu su se obvezali da će životinju, koja im je trebala biti ljubimac i ravnopravan član obitelji, sterilizirati, no to očito nisu napravili. Susjedi Karnaševih potvrdili su da je kujica svake godine oštenila barem dva legla, a što je bilo sa štencima koje kasnije nitko nije viđao može se samo pretpostaviti.

Izvor: nacionalno.hr