Aktualno, Nekategorizirano

Zagrebačka županija traži 162 pomoćnika u nastavi

Zagrebačka županija u utorak je objavila Javni poziv za zapošljavanje 162 pomoćnika u nastavi i jednog stručnog komunikacijskog posrednika za rad sa 180 učenika s teškoćama u razvoju u svojim osnovnim i srednjim školama, koje su ujedno i partneri u projektu.

Javni poziv je u sklopu projekta „Prsten potpore“.

Prijave se podnose školama, a otvorene su do 13. kolovoza ove godine.

Pomoćnici u nastavi zaposlit će se u 28 osnovnih i 8 srednjih škola kojima je osnivač Zagrebačka županija na nepuno radno vrijeme, minimalno 20, maksimalno 35 sati tjedno.

Natječajni postupak provode škole koje na svojim web stranicama objavljuju Natječaj za zapošljavanje pomoćnika u nastavi i provode selekciju kandidata. Popis škola-partnera projekta i Javni poziv dostupan je na mrežnoj stranici Županije.

Projekt „Prsten potpore“ u Zagrebačkoj županiji provodi se šestu godinu za redom i omogućava učenicima s teškoćama u razvoju da uz potporu pomoćnika sudjeluju u svim odgojno-obrazovnim aktivnostima, kako u redovnoj nastavi tako i u izvanučioničkim aktivnostima te se razvijaju u skladu sa svojim mogućnostima.

Projekt je sufinanciran sredstvima Europskog socijalnog fonda, Zagrebačkoj županiji je za njegovu provedbu od 2017. do 2021. odobreno bespovratnih 10 milijuna kuna, dok je ostatak sredstava u iznosu od 8, 8 milijuna kuna iz proračuna osigurala županija.

U prošloj školskoj godini u projekt je bilo uključeno 138 pomoćnika u nastavi za rad sa 156 učenika u 36 osnovnih i srednjih škola kojima je osnivač Zagrebačka županija.

(Hina)