Aktualno, Nekategorizirano

Izložbom likovnih radova u Sisku obilježena uspješna provedba EU projekta “Rukom pod ruku”

Izložbom likovnih radova učenika s teškoćama u razvoju, u Sisku je u četvrtak obilježena uspješna provedba EU projekta “Rukom pod ruku”, ukupno vrijednog 3,6 milijuna kuna, od čega je 2,5 milijuna bespovratno iz Europskog socijalnog fonda.

Nositelj četvrte faze jednogodišnjeg projekta koji završava u kolovozu, je Grad Sisak, a rezultati su već vidljivi, rekla je na otvorenju izložbe voditeljica projekta Sanja Stojaković Aleksić.

Projekt se provodi u svih devet sisačkih osnovnih škola, u kojima je osigurano 69 pomoćnika u nastavi za 78 učenika s teškoćama u razvoju. Izložba je rezultat njihovog zajedničkog rada i socijalne uključenosti učenika.

“Ovo je dodatni motiv učenicima za njihovo daljnje uključivanje u obrazovni proces”, rekla je Stojaković Aleksić.

Grad Sisak je i prije države, prepoznao važnost strane intervencije u predškolskom i osnovnoškolskom odgoju, kazala je sisačka gradonačelnica Kristina Ikić Baniček. Projektom smo obuhvatili gotovo svu djecu kojoj je to bilo potrebno i njihove roditelje. Očekujemo da će država povećati iznos sredstava kojima pomaže projekt, ali ako do toga i ne dođe, mi ćemo nastaviti sufinancirati projekt iz gradskog proračuna, dodala je Ikić Baniček.

Ravnateljica Gradske galerije Striegl, Alma Trauber, napomenula je kako je to već četvrta izložba učeničkih likovnih radova, koji su reproducirani i u prigodnom kalendaru za ovu godinu. Njegovanje likovne edukacije važno je na svim razinama našeg djelovanja, dodala je.

“Sisak njeguje divnu tradiciju likovne pedagogije i edukacije, koju su mu u nasljeđe ostavili njegovi likovni umjetnici od Slave Striegla do Ivice Antolčića, a danas s djecom rade i mladi umjetnici, poput Marka Tadića i drugih”, istaknula je Trauber. (Hina)