Hrvatska, Nekategorizirano

Zaklada Istra traži 5 timova za razradu ideje prve virtualne škole društvenih inovacija

Zaklada za poticanje partnerstva i razvoja civilnog društva najavljuje “Virtualnu školu društvenih inovacija” koja se po prvi put održava ove godine i to u Puli.

Virtualna škola društvenih inovacija koncept je razrađen od strane Zaklade za poticanje partnerstva i razvoja civilnog društva u sklopu Projekta +Resilient s ciljem razvoja novih društvenih inovacija na području Istarske županije. Kroz desetak dana, timovi sastavljeni od 3 osobe zajedničkim će znanjem i kreativnošću razviti poslovni model novog društvenog poduzeća, na raspolaganju će im biti mentori – stručnjaci u području društvenog poduzetništva, marketinga i brendiranja, povijesti i storytelling-a. Bit će to idealna prilika za stjecanje iskustva i suradnju s vodećim stručnjacima u navedenim područjima.

Svi polaznici dobiti će potvrdu o sudjelovanju, s navedenim vještinama i znanjima koja su stekli. Najbolji prijedlog bit će realiziran, a članovi pobjedničkog tima imat će priliku sudjelovati u samoj realizaciji uz naknadu (putem ugovora o djelu ili studentskog ugovora). Tim se mora sastojati od 3 člana.

Prva tema virtualne škole bit će “Lokalna filantropija – mogućnost za inovativnost i zapošljavanje”. Mogućnost i potencijal koji Pula kao grad ima u svojoj filantropskoj priči prevazilazi one osnovne društveno odgovorne i dobročiniteljske pojmove. Pula u svojoj filantropskoj priči ima veliki kulturno turističko društveni potencijal, koji se može staviti u funkciju ne samo prikupljanja sredstava i osvještavanja o važnosti dobročinstva i solidarnosti, već kroz svoju filantropsku priču, stvara temelj u budućim generacijama za društveno odgovornim ponašanjem i življenjem.

Virtualna škola društvenih inovacija “Lokalna filantropija – mogućnost za inovativnost i zapošljavanje” prva je pilot aktivnost Regionalnog centra za razvoj društvenih inovacija – “ReCeD’Istria”, a čija će interaktivna web platforma biti objavljena krajem godine. Platforma ReCeD’Istria objedinit će informacije i novosti iz različitih područja kao pomoć u razvoju društvenih inovacija te društvenog poduzetništva koje će doprinijeti rješavanju problema u društvu. Nudit će se i mogućnost umrežavanja, partnerstva i financiranja za pravne i fizičke osobe.

Zanima te? Prati nas: FB Zaklada Istra i www.civilnodrustvo-istra.hr.

Tražimo 5 timova sastavljena od 3 člana. Prijave do 30.9.2020. na linku: https://forms.gle/7RDoic5WPEMhHRmK9

Pojekt „+Resilient“ financiran je iz programa Interreg Mediteran 2014-2020 iz Europskog fonda za regionalni razvoj i sufinanciran od strane Ureda za udruge Vlade Republike Hrvatske. U projektu sudjeluje 14 partnera iz 8 zemalja Mediterana a cilj mu je umrežiti, povezati i prenijeti znanja i dobre prakse poticanja i razvijanja društvenih inovacija te utjecati na kreiranje jače institucionalne podrške na europskoj razini.