Aktualno, Nekategorizirano

Zakladi Solidarna donirano pola milijuna kuna za integraciju Ukrajinaca u Hrvatskoj

FAH

IT tvrtka Infobip donirala je više od pola milijuna kuna Zakladi Solidarna za fond „Solidarno s Ukrajinom” koji je namijenjen za integraciju pomoć raseljenim osobama iz Ukrajine koje su sigurnost pronašle u Hrvatskoj, priopćili su u četvrtak iz Solidarne.

Infobip je u fond „Solidarno s Ukrajinom” donirao 507 tisuća kuna.

Uplaćeni iznos iskoristit će se za organiziranje tečajeva hrvatskog jezika, financijsku potporu ukrajinskim obiteljima za pokrivanje životnih troškova, troškova najma i ostalih potreba, kao i za podršku projektima koje se bave podrškom i pomoći raseljenim osobama poput psihoterapije, pomoći u zapošljavanju, igraonica za djecu i sl., navodi Solidarna

„Solidarna u svakom trenutku uspijeva odgovoriti na krize kojih nam u zadnje vrijeme nažalost ne manjka. U našem radu su nam ljudi na prvom mjestu i sav naš rad prilagođavamo njihovim potrebama. Uvjereni smo da ćemo našim radom i rezultatima opravdati dano povjerenje“, istaknuo je upravitelj Solidarne Ivan Blažević.

Socijalno uključivanje i integraciju raseljenih osoba iz Ukrajine, Solidarna navodi kao zajednički cilj koji dijeli s tvrtkom Infobip. Zbog toga će se dio sredstava usmjeriti novoosnovanoj udruzi “Svoja” koju su pokrenule tri Ukrajinke koje žele pomoći svima koji su došli ili tek dolaze u Hrvatsku.

“Ratna razaranja u Ukrajini ostavila su veliki trag na sve nas, ali i pokazala koliko je važno da zadržimo ljudskost koja nam je sada svima potrebna. Donacijom Zakladi SOLIDARNA želimo pružiti podršku ljudima koji su uslijed užasa rata bili prisiljeni na bijeg iz svoje zemlje.”, izjavila je Infobipova potpredsjednica za korporativne poslove Aurora Volarević. (Hina)