Aktualno, Nekategorizirano

Započinje “The impact of us”, međunarodni projekt koji će približiti sport mladima s invaliditetom

U sklopu projekta “The impact of us” mladi iz Hrvatske, Bugarske i Rumunjske provest će u Zagrebu niz radionica na kojima će pokazati koje prepreke stoje na putu osobama s invaliditetom ka aktivnom bavljenju sportu i kako ih savladati, najavio je u ponedjeljak Taekwondo klub Maksimir.

Projekt “The impact of us” održat će se od 1. do 8.listopada, a namijenjen je za mlade s posebnim potrebama i mlade s manje mogućnosti. Projekt, koji je sufinanciran sredstvima Europske unije, organizira Taekwondo klub Maksimir, zajedno sa partnerima “Asociatia Babilon Travel” iz Rumunjske i “Union of Deaf” iz Bugarske.

Emocionalni i psihološki utjecaj koji sport i tjelesna aktivnost mogu imati na mlade osobe s invaliditetom značajni su za njihov osobni razvoj, poručuju iz Taekwondo kluba Maksimir, stoga će se na radionicama prikazati problemi s kojima se mlade osobe s invaliditetom susreću, kao što su nedostatak znanja o tome gdje i kako vježbati, strah od pada, nedostatak energije, ovisnost o roditeljima, nedostatak prijatelja, barijere u vanjskim prostorima i slično.

Tijekom osam dana radionica, mladi iz Hrvatske, Bugarske i Rumunjske podijeliti će svoja iskustva te pokušati pronaći zajednička rješenja. Osim osoba s invaliditetom, na projektu će sudjelovati slijepi i gluhi mladi iz Bugarske i Rumunjske.
“Mladi s posebnim potrebama iz Taekwondo kluba Maksimir su veoma sretni što mogu ugostiti mlade iz drugih država Europske unije u Zagrebu”, dodali su iz kluba koji ističe važnost integracije mladih ljudi s posebnim potrebama kao najvažniji cilj projekta. (Hina)