Hrvatska, Nekategorizirano

Hrvatska narodna knjižnica i čitaonica Našice priređuje književnu večer i dvije radionice za osobe starije od 54 godine

U srijedu 6. studenoga 2019. u prostoriji za probe HKD-a „Lisinski“ Našice (suteren Dvorca Pejačević u Našicama) s početkom u 18 sati održat će se književna večer ‘Priče o malim gradovima’ na kojoj je gost arhitekt i urbanist Nikša Božić.

Hrvatska narodna knjižnica i čitaonica Našice  književnu večer provodi se u sklopu projekta „Zlatna dob za nove početke“ u suradnji sa Zavičajnim muzejom Našice.

U okviru istog projekta u četvrtak 7. studenog 2019. u 18 sati u prostoriji za probe HKD-a „Lisinski“ Našice (suteren Dvorca Pejačević u Našicama) održat će se sedma radionica „Muzejske priče“.
Moderator: Silvija Lučevnjak, prof.

Gost – pripovjedač: Anđela Feger

Osma radionica „Muzejske priče“ održat će se u srijedu 13. studenog 2019. u Izložbenom salonu Zavičajnog muzeja Našice s početkom u 18 sati.
Moderator: Silvija Lučevnjak, prof.

Gost – pripovjedač: Boško Dundović

Radionica će tematizirati dio prošlosti zavičaja iz vizure osobe starije od 54 godine, koji će donirati predmet za fundus muzeja, kako bi i on svjedočio o njegovom životnom putu za buduće generacije. Ostali sudionici radionice imat će priliku aktivnog sudjelovanja nadopunjavanjem priče vlastitim detaljima, sjećanjima i doživljajima iz dijela prošlosti koji čine temu.
Namjera radionica utemeljena je na principu „narativne povijesti“, metode bilježenja i čuvanja podataka koja se koristi u muzeološkom radu. Iz tog razloga, radionica će biti i audio i video snimana.

Cilj radionice je potaknuti sudjelovanje osoba starijih od 54 godine u kulturnim i umjetničkim aktivnostima, prikupiti novi muzejski sadržaj i steći iskustvo rada s osobama starijim od 54 godine.
Organizacija radionica „Muzejske priče“ sufinancirana je u okviru Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali, iz Europskog socijalnog fonda.