Aktualno, Nekategorizirano

18. Međunarodni stručni skup ‘Knjižnica – središte znanja i zabave’

U petak, 20. listopada, od 9,30 sati, u Gradskoj knjižnici ‘Ivan Goran Kovačić’ održat će se 18. Međunarodni stručni skup ‘Knjižnica – središte znanja i zabave’, na temu pokretnih knjižnica kao sastavnih dijelova knjižničnih mreža u Hrvatskoj i Sloveniji.

Skupom će se ujedno obilježiti i 45. godišnjica od nabave prvog bibliobusnog vozila za karlovačku knjižnicu, a predstavit će se i rezultati projekata hrvatskih knjižnica kojima su dodijeljena bespovratna financijska sredstva Europskog socijalnog fonda putem poziva „Čitanjem do uključivog društva“, u sklopu Operativnog programa „Učinkoviti ljudski potencijali“.

Pozvani hrvatski i slovenski predavači te stručnjaci iz područja humanističkih i društvenih znanosti kroz stručna predavanja ponudit će odgovore na pitanja vezana uz razvoj usluga pokretnih knjižnica koje omogućuju jedinstven pristup kulturi i baštini kroz lakšu dostupnost stanovnicima slabije naseljenih područja. Svoje će radove predstaviti osam predavača iz Hrvatske i Slovenije.

Osim predavanja, tijekom trajanja skupa na parkiralištu ispred knjižnice moći će se razgledati i bibliobusna vozila iz Karlovca, Novog Mesta, Krškog i Ljubljane, a održat će se i predstavljanje knjige »Potujoči utrinki«, autorice Ksenije Trs, knjižničarke Bibliobusne službe knjižnice u Mariboru. Nakon završetka skupa predviđen je posjet novouređenom Nikola Tesla Experience centru u Karlovcu.

Organizatori: Gradska knjižnica “Ivan Goran Kovačić” Karlovac i Knjižnica Mirana Jarca Novo Mesto.

Realizaciju međunarodnog stručnog skupa omogućilo je Ministarstvo kulture i medija RH.

Izvor: Culturenet