Hrvatska, Nekategorizirano

Za karlovačke srednjoškolce kreću čitateljske radionice u okviru projekta “Čitanje je važno, uključuje nas snažno”

Gradska knjižnica „Ivan Goran Kovačić“ u suradnji s Udrugom Carpe Diem i Gradom Karlovcem, u provedbi EU projekta „Čitanje je važno, uključuje nas snažno“ danas, 3. ožujka 2022., započinje prvu od niza radionica, susret čitateljsko-debatnog kluba „Obrani knjigu“ za ciljnu skupinu mlađih od 25 godina. Mjesto održavanja susreta je Gimnazija Karlovac na adresi Rakovac 4, Karlovac.

Susrete čitateljsko debatnog kluba održavat će stručnjakinje iz Hrvatskog debatnog društva, voditeljica debate Darija Jeger i debatna sutkinja Ivona Anić, koje će s polaznicima raditi dinamične i zanimljive debate na temu književnosti, književnika, u kombinaciji vještina javnog govora i kritičkog razmišljanja.

Klub će se sastati u četiri navrata počevši u četvrtak 3. ožujka 2022. od 17:30 do 19:00 sati te će se nastaviti 17., 24. i 31. 3. 2022. godine, a mjesto održavanja je Gimnazija Karlovac na adresi Rakovac 4, Karlovac.

Sudjelovanje na ovim radionicama ima za cilj razvijanje čitalačkih navika te pismeno i usmeno izražavanje djece i mladih.

O projektu
Gradska knjižnica “Ivan Goran Kovačić” u partnerstvu s Gradom Karlovcem i Udrugom Carpe Diem iz Karlovca u vremenu od 16. rujna 2021. do 15. rujna 2023. provodi EU projekt “Čitanje je važno, uključuje nas snažno”. Projekt je sufinanciran iz Europskog socijalnog fonda kroz poziv „Čitanjem do uključivog društva“, u okviru Operativnog programa „Učinkoviti ljudski potencijali“ 2014. – 2020. Tijekom projekta izvodit će se radionice kreativnog pisanja, kvizaška natjecanja na temu književnosti, čitateljski debatni klubovi te književni susreti. (Izvor: Gradska knjižnica “Ivan Goran Kovačić”)