Aktualno, Nekategorizirano

U Karlovcu na tradicionalnom sajmu udruga nagrađeni najbolji volonteri

Foto: http://volonterka.info/

Na Sajmu udruga, koji je održan u subotu, svoj rad je predstavilo 58 organizacija civilnog društva, a organizirali su ga Grad Karlovac i Udruga za poticanje i razvoj kreativnih i socijalnih potencijala djece, mladih i odraslih “Carpe diem”.

Uz tu manifestaciju koja je okupila različita udruženja s područja kulture, tehničke kulture, umjetnosti, sporta, zaštite okoliša, izviđača i drugih, u organizaciji “Carpe diema” te posredstvom Lokalnog volonterskog centra “VolonterKA” održan je i deseti Festival volonterstva s ciljem promocije volonterstva i povećanja vidljivosti njihovog rada.

Nagrađeni su najbolji volonteri u protekloj godini – Mirta Marčec iz Volonterskog kluba Gimnazije Karlovac u kategoriji od 14 do 19 godina, Mislav Šipek iz Udruge za društveni razvoj i neformalno obrazovanje “DrONE” u kategoriji od 20 do 29 godina, Suzana Šnajdar iz Zajednice tehničke kulture Karlovac u kategoriji od 30 do 60 godina te Dragan Mladenović iz Odreda izviđača “Vladimir Nazor” u kategoriji starijih od 60 godina. Volonterski klub Gimnazije Karlovac je nagrađen za program pomoći u učenju.

Predsjednica udruge “Carpe diem” Aleksandra Podrebarac pojasnila je kako je kriterij za nagradu bio da je volonter odradio najmanje 80 volonterskih sati u godini dana, da je njegov rad imao utjecaja na organizaciju civilnog društva u kojoj je djelovao kao i na širu zajednicu te da je imao utjecaja na volontera osobno i pridonio njegovom razvoju. (Hina)