Hrvatska, Nekategorizirano

Književni susret s Ivanom Francišković Olrom u OŠ Cetingrad

U nastavku provođenja aktivnosti koje se održavaju u okviru projekta ‘Čitanje je važno, uključuje nas snažno’, u četvrtak, 28. travnja, počinje prvi u nizu književnih susreta, ovaj put s književnicom Ivanom Francišković Olrom u OŠ Cetingrad. Djeca će imati priliku upoznati književnicu i njena djela uz čitanje, pripovijedanje, igru i razgovor.

Književni susreti organiziraju se s ciljem upoznavanja hrvatskih autora, razvijanja interesa za književnost te poticanja čitanja. Ugostit ćemo četiri hrvatska književnika koji će predstaviti svoj rad i svoja književna djela. Nakon prezentacije književnih djela predviđeno je vrijeme za diskusiju kako bi djeca i mladi mogli aktivno sudjelovati te dobiti odgovore na svoja pitanja.

Nositelj projekta “Čitanje je važno, uključuje nas snažno” UP.02.1.1.15.0076. je Gradska knjižnica „Ivan Goran Kovačić” Karlovac, a provodi se u partnerstvu s Gradom Karlovcem i Udrugom Carpe Diem u vremenskom periodu od 16. rujna 2021. do 16. rujna 2023. godine. Posebni cilj projekta je dostupnost čitalačkih programa i materijala osobama izvan mjesta boravka / stanovanja te je projektom planirana nabava bibliobusa koji će pružati usluge pokretne knjižnice na području cijele Karlovačke županije.

O projektu
Gradska knjižnica “Ivan Goran Kovačić” u partnerstvu s Gradom Karlovcem i Udrugom Carpe Diem iz Karlovca u vremenu od 16. rujna 2021. do 15. rujna 2023. provodi EU projekt “Čitanje je važno, uključuje nas snažno”. Projekt je sufinanciran iz Europskog socijalnog fonda kroz poziv „Čitanjem do uključivog društva“, u okviru Operativnog programa „Učinkoviti ljudski potencijali“ 2014. – 2020. Tijekom projekta izvodit će se radionice kreativnog pisanja, kvizaška natjecanja na temu književnosti, čitateljski debatni klubovi te književni susreti. (Izvor: kabibliobus.eu)