Hrvatska, Nekategorizirano

Trešnjevački seniori predstavljaju svoje filmove

U sklopu projekta “Trešnjevački seniori: zreli za umjetnost” koji provodi Prostor rodne i medijske kulture K-zona, u periodu od studenog 2018. do studenog 2019. održana je filmska radionica namijenjena osobama 54+.

Uz mentorsku podršku Jasne Jasne Žmak (scenarij), Ane Opalić (snimanje) i Noe Pintarića (montaža), polaznici i polaznice napisali su scenarije, održali brojna snimanja na terenu te montirali pet kratkih dokumentarni filmova koji tematiziraju zagrebački kvart Trešnjevku.

Nazivi filmova su:

Ja snimam film (teško)
Dragi Fedore, bok!
Priča o starim i novim kućama na Trešnjevci
Potok vrjedniji od ceste
Hendrix

Projekcije filmova održat će se u sljedećim terminima:
• srijeda, 11. prosinca u 14:00 u Zakladi Zajednički put (Ulica kralja Zvonimira 17/II)
• četvrtak, 12. prosinca u 16:00 u Kaptol Boutique Cinema (Nova Ves 17).

Ulaz je slobodan, no s obzirom na ograničeni broj mjesta, potrebna je rezervacija na tihana@voxfeminae.net ili 091 795 7005.

Filmovi će uskoro biti dostupni online te na DVD-u!

***
Projekt “Trešnjevački seniori: zreli za umjetnost” omogućio je poboljšanje kvalitete života građana starije dobi na Trešnjevci kroz angažman kulturnih radnika i umjetnica te se inovativnim i participativnim radionicama bavio bilježenjem lokalne povijesti i sadašnjosti putem umjetničkog izričaja.

Organizacija događanja sufinancirana je u okviru Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali iz Europskog socijalnog fonda. Projekt “Trešnjevački seniori: zreli za umjetnost” sufinancirala je Europska unija iz Europskog socijalnog fonda, a provodi se u razdoblju od 17.08.2018. do 17.12. 2019. Ukupna vrijednost projekta je 963.014,49 HRK, a iznos EU potpore je 818.562,32 HRK.