Hrvatska, Nekategorizirano

Ambidekster klub održao sastanke organizatora volontiranja u okviru projekta „Zavrti promjenu”

foto: ambidekster.hr
foto: ambidekster.hr

Ambidekster klub u okviru svojeg projekta „Zavrti promjenu – projekt usmjeren razvoju volonterskih programa srednjoškolaca“, tijekom veljače i ožujka 2018. proveo je niz prezentacijskih sastanaka organizatora volontiranja za učenike članove volonterskih klubova.

Učenici su tako imali priliku saznati više o mogućnostima volontiranja kod pojedinih organizatora volontiranja i svemu što mogu naučiti kroz volontiranje.

Većina organizatora volontiranja kreirala i je potpuno nova volonterska mjesta prilagođena upravo srednjoškolcima te su ostavili prostor i za daljnje prilagodbe ovisno o željama i interesima učenika.

Prezentacijski sastanci bili su puni pozitivne energije, novih spoznaja te poticaja i inspiracije za volontiranje.

Ovom prilikom želimo zahvaliti udrugama Don Kihot, Udruga za sindrom Down – Zagreb, Smiješak za sve i Prijatelji životinja za srdačne dobrodošlice, inspirativne prezentacije i sav trud uložen u približavanju volontiranja članovima volonterskih klubova.

„Zavrti promjenu – projekt usmjeren razvoju volonterskih programa srednjoškolaca“ provodi Ambidekster klub u partnerstvu s udrugama Mreža mladih Hrvatske, Carpe diem te XII. gimnazijom.
Projekt je financirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda i sufinancirao Ured za udruge Vlade Republike Hrvatske.