Hrvatska, Nekategorizirano

S projektom Volontiranje To Go u Danu otvorene nastave

foto: dnd-porec.hr
foto: dnd-porec.hr

Uključili smo se u program Dana otvorene nastave u TUŠ-u Antuna Štifanića, koji je ove godine sav u znaku volontiranja i provedbe projekta Volontiranje To Go, i s partnerima organizirali “Živu knjižnicu” u školi i dvosatnu radionicu koju su u našem prostoru vodile dosadašnja i buduća tajnica Snježana Lehman i Gabrijela Močibob, stoji u vijesti na portalu dnd-porec.hr.

Radionicom smo željeli osvijestiti kod srednjoškolaca/ki dječja prava, činjenicu da su i oni još djeca, kao i pokušati ih, kroz prikaz onoga što radimo, nadahnuti da se volonterski uključe u postojeće, ili smisle neke nove aktivnosti koje bi mogle pomoći ostvarivanju dječjih prava.

U radionici su sudjelovali učenici i učenice 3 HTT, naši poznanici iz projekta „Moja kockica u mozaiku“, u pratnji nastavnica Milene Rafaelić i Daniele Delmoro. Radili smo zajedno vrlo predano, bilo je zabavno, poučno i motivirajuće. Učenici/e su osmislili korake za nekoliko mini volonterskih akcija s djecom, koje bi se mogle realizirati u okviru projekta Volontiranje To Go, a nastaviti kroz DND i nakon završetka toga projekta.

Živa knjižnica trajala je od 8 do 12:30 i tu je 10 volontera i volonterki podijelilo priče o svom volonterskom iskustvu s gotovo 60 učenika i učenica. Pokušali su nadahnuti srednjoškjolce/ke za volontiranje. Jedan smo dio odradili u učionici, a drugi na školskom igralištu.

Projekt Volontiranje To Go sufinancira Europska unija iz Europskog socijalnog fonda, a odobren je za provedbu putem poziva “Podrška organizatorima volontiranja za unaprjeđenje menadžmenta volontera i provedbu volonterskih programa” .